Χτυπάει κόκκινο η γελοιότητα με το c4i

Όλη αυτή η ιστορία με το c4i είναι γελοία από μόνη της. Όχι γιατί απλά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έπεσαν στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακινεί ένα θέμα 15ετίας. Αλλά γιατί απλά αναδεικνύεται και το χάσμα που επικρατεί μεταξύ των κομμάτων και της κοινωνίας.

Διότι εντάξει, να πληρώσουν όσοι τα έφαγαν, όσοι πήραν μίζες, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Αλλά βρε αθεόφοβοι του πολιτικού συστήματος δεν σοβαρεύεστε να διώξετε τον λαοπλάνο που έχουμε για πρωθυπουργό και μετά φαγωθείτε μόνοι σας;

Αν ο Σημίτης, ο Γιάννος ή ο Χρυσοχοΐδης τα πήραν

για να αγοράσουν το σύστημα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς έπρεπε να έχουν πληρώσει. Όχι να έρχεται μετά από 15 χρόνια ένας άγνωστος μάρτυρας και να λέει ότι είδε, άκουσε, έμαθε ότι κάποιοι υπουργοί τα πήραν. Δεν καταλαβαίνουν στο ΚΙΝΑΛ ότι ο Τσίπρας, ο Παπαγγελόπουλος και το σύστημα της Θάνου στη δικαιοσύνη τους χορεύουν στο ταψί για να τους διαλύσουν;

Κι από την άλλη, αν ο Παυλόπουλος, ο Πολύδωρας και ο Μαρκογιαννάκης τα άρπαξαν για να παραλάβουν το c4i επίσης να πληρώσουν. Τι είναι όλη αυτή η αθλιότητα, όμως, να βλέπουμε το Μέγαρο Μαξίμου να υπερασπίζεται με σθένος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Και από που κι ως που πρέπει ο Παυλόπουλος να είναι στο απυρόβλητο;

Να βγει και να μιλήσει. Να πει ότι αυτός παρέλαβε μια έτοιμη συμφωνία από το ΠΑΣΟΚ και την υλοποίησε. Να πει ότι οι Αμερικανοί απειλούσαν ότι θα σαμποτάρουν τους Ολυμπιακούς αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε το πανάκριβο σύστημα.

Αλλά και να πει γιατί αυτό το σύστημα ήταν τελικά σαπάκι που κόστισε ένα σκασμό λεφτά. Να μιλήσει αυτός κι όχι να υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ έναν υπουργό της Νέας Δημοκρατίας. Έκτος κι αν πλέον είναι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων.

Ο Τσίπρας τους γλεντάει όλους γιατί τα δικά του σκάνδαλα είναι ακόμη στην ντουλάπα κρυμμένα και κάτω από το χαλί βαλμένα. Και θα τους γλεντάει γιατί και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια λαμόγια, άσχετα αν η ΝΔ κατάφερε να κάνει μια σχετική κάθαρση ενώ οι Πασόκοι πήγαν όλοι πακέτο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, να πούμε και μια πραγματικότητα. Όταν ο κόσμος παλεύει να βγάλει το μήνα γιατί θα πρέπει να ασχολείται με τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων; Γιατί πρέπει να γυρίζουμε χρόνια πίσω χωρίς να κοιτάμε μπροστά. Η ατιμωρησία είναι κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας, δυστυχώς όμως μόνο για τους πολιτικούς.

Αν ο Σημίτης ή ο Παυλόπουλος ήταν… καθαρίστριες θα έτρωγαν από 10 χρόνια φυλακή. Εκεί καταντήσαμε. Όπως παλιά λέγαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να… αποχουντοποιηθεί, κάτι που δεν έκανε ποτέ, τώρα πρέπει να πούμε ότι πρέπει να πετάξει από πάνω της όλα τα βαρίδια του παρελθόντος. Και να μπει επιτέλους σε μια κανονικότητα. Όπου τα λαμόγια θα πληρώνουν αμέσως κι όχι μετά από 15 χρόνια. Όπου οι πολιτικές λυκοσυμμαχίες θα αποκαλύπτονται και θα τιμωρούνται κι δεν θα ανεχόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά με μέρος της δεξιάς.

Όπου θα υπάρξει μια σοβαρή ηγεσία που θα βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα με το βλέμμα στο μέλλον κι όχι με μόνιμη επίκληση του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα