Η Mercedes-AMG παρουσιάζει τη νέα A35!

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας

Μέχρι τώρα, οποιαδήποτε είσοδος στον σπορτίφ κόσμο της AMG απαιτούσε, κατ'ελάχιστον, την αγορά μίας κορυφαίας Α45 AMG. Σίγουρα, τα 380 άλογα της προηγούμενης γενιάς ήταν σαφέστατα ελκυστικά, όμως η Mercedes διέγνωσε πως υπάρχει χώρος για ένα πιο entry-level μοντέλο στη γκάμα της καινούριας A-Class.

Αυτό το μοντέλο ναι μεν μόλις παρουσιάστηκε, με τη μορφή της A35 AMG,

ωστόσο σίγουρα κανείς δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει "entry-level". Κι αυτό γιατί η νέα A35 AMG διαθέτει άφθονη ιπποδύναμη στα 306 άλογα από τον δίλιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα με τα 400 Nm ροπής και την ελαφριά κατασκευή με την άπλετη χρήση αλουμινίου.

Η twin-scroll υπερτροφοδότηση διασφαλίζει άμεση απόδοση της διαθέσιμης ισχύος του κινητήρα, ενώ ο συνδυασμός του -ούτως ή άλλως εντυπωσιακού- μοτέρ με το 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift αυξάνει έτι περαιτέρω την απόκριση στο πάτημα του πεντάλ γκαζιού. Προσθέστε σε αυτό και την στάνταρ λειτουργία Race-Start στο κιβώτιο (ουσιαστικά μιλάμε για λειτουργία launch control) και η Mercedes-AMG υπόσχεται μια "ιδιαίτερη συναισθηματική εμπειρία".

Ταυτόχρονα, η μετάδοση πραγματοποιείται μέσω συστήματος τετρακίνησης 4MATIC της AMG Performance το οποίο διαθέτει και λειτουργία σπορ μόλις απενεργοποιηθεί από τον οδηγό το σύστημα ευστάθειας, ενώ τα πέντε οδηγικά προγράμματα του συστήματος Dynamic Select είναι προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες (και τα θέλω) του οδηγού.

Οι παρεμβάσεις της AMG εντοπίζονται όμως και στη γενικότερη εμφάνιση της A35, καθώς αφενός εξωτερικά ξεχωρίζουν οι ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα αλλά και η διόλου διακριτική αεροτομή, όπως και οι πανέμορφες 18άρες ζάντες αλουμινίου που κρύβουν τετραπίστονες δαγκάνες στα δισκόφρενα των 35 εκατοστών εμπρός, καθώς επίσης και το σύστημα εξάτμισης (ειδικά ρυθμισμένο για πιο "γεμάτο" ήχο). Οι αισθητικές παρεμβάσεις συνεχίζονται και στο υπέροχο εσωτερικό της A-Class, όπου εντοπίζουμε ένα νέο flat-bottomed τιμόνι με κουμπιά αφής για τις διάφορες λειτουργίες του infotainment και του cruise control, αλλά και τη νέα διαμόρφωση του πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων που, στη λειτουργία Supersport είναι αρκούντως εντυπωσιακός (και μπορεί να διαμορφωθεί με διάφορες ενδείξεις, όπως μετρητή g ή ενδείξεις του κινητήρα).

Η νέα Mercedes-AMG A35 4MATIC πρόκειται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο ερχόμενο Σαλόνι στο Παρίσι, με τις παραγγελίες να ξεκινούν άμεσα από τον Οκτώβριο και τις παραδόσεις να αναμένονται τον Ιανουάριο.

www.ntokoumenta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα