Ανόητες αντιπαραθέσεις!

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Είναι διάχυτο παντού το πολιτικό μίσος που έχει ενσταλαχθεί στην ελληνική κοινωνία, στα οδυνηρά χρόνια του μνημονίου. Αυτή η κεντρική μας διαιρετική τομή, δίχασε τους Έλληνες, σε πατριώτες και προδότες, σε έχοντες και μη έχοντες, σε δημοκράτες και φασίστες και σε άλλα άτοπα και ανεδαφικά στερεότυπα, που σκαρφίστηκαν οι επιτήδειοι του πολιτικού μας συστήματος, για να αρδεύσουν απελπισμένους από την περίσταση του έθνους πολίτες. Σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι συμμετείχαν πολλοί θιασώτες

της πολιτικής μας σκηνής, για λίγους σταυρούς, κάμποση τηλεθέαση και ακόμα περισσότερα likes στο facebook. Βέβαια σε λίγο καιρό, θα τους εκβράσει ο εθνικός κορμός, όπως την σαβούρα το κύμα.

Η χρησιμοποίηση του πολιτικού μίσους, για άντληση κομματικών λαφύρων, είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, που ιστορικά αποδεικνύεται ότι απολήγει σε τραγωδίες. Ας θυμηθούμε εδώ το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τον Αττίλα στην Κύπρο και άλλα σημαδιακά γεγονότα της αιματοβαμμένης ιστορίας μας. Και αυτό το γνωρίζουν καλά όλα τα σοβαρά πολιτικά μας στελέχη. Με εξαίρεση βέβαια ακραίες ομάδες, που συνειδητά δεν θέλουν να κυβερνήσουν και επομένως δεν κινδυνεύουν ποτέ, ερχόμενες στην εξουσία, να έλθουν αντιμέτωπες με την ωμή πραγματικότητα και να λογοδοτήσουν έτσι, για τα ψέματα και τις φρούδες ελπίδες που καλλιέργησαν.

Για την ελληνική πραγματικότητα, μετά την απομυθοποίηση των μεγάλων ψεμάτων με τα οποία ποτίστηκε ο ελληνικός λαός – τύπου «θα σκίσω τα μνημόνια», «go back madam Μέρκελ» κ.α. – τα πράγματα σήμερα είναι δύσκολα. Αντιμετωπίζουμε την ανώμαλη προσγείωση στην ωμή πολιτική πραγματικότητα, χωρίς τα παραισθησιογόνα σωσίβια, με τα οποία μας πότιζε, με ατελείωτες δόσεις, η συγχωνευθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα έχουμε σίγουρα και κάποιες αισιόδοξες αναλαμπές, σε αυτή την οδυνηρή περίοδο που διάγουμε. Αλλά κακά τα ψέματα, η ευωχία και η επάρκεια των καλών μεταπολεμικών μας δεκαετιών, δεν θα ξανάλθει εύκολα !

Ο αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδος, θα χρειαστεί να κάνει μεγάλες υπερβάσεις, παραμερίζοντας τα κομματικά πάθη, που μας ταλάνισαν αυτή την απεχθή μνημονιακή περίοδο, για να βάλει τον τόπο σε ράγα και να «ισιώσει το σίδερο» ! Πράγμα όχι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Θα πρέπει να ξαναδώσει νόημα στην πολιτική και να την βγάλει από την αρρωστημένη κουλτούρα, της λογικής, «να ισοπεδωθεί ο αντίπαλος και η χώρα, για να αποκομίσει οφέλη, ο επόμενος» ! Δυστυχώς, αυτήν την στρεβλή και καταστροφική λογική για τον τόπο, υιοθετεί η σημερινή θνήσκουσα κυβέρνηση. Απονέκρωσε κάθε δεσμό συνεννόησης, με την αντιπολίτευση. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τους Αντώνη Λιβάνη και Πέτρο Μολυβιάτη, από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που πάντα για το καλό του τόπου, στα μεγάλα θέματα, κρατούσαν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας. Σήμερα κυριαρχεί ωμά, από την συγχωνευθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η λογική της πόλωσης και της εξόντωσης του πολιτικού αντιπάλου.

Ο τόπος δεν θα μπορέσει να ανασάνει και να τροχιοδρομηθεί σε πορεία ανάπτυξης, αν δεν υπάρξει ένα μίνιμουμ συμφωνίας των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, στα σημερινά μεγάλα του προτάγματα. Κάτι που ούτως ή άλλως, στις κατά μόνας συζητήσεις του, αποδέχεται το σύνολο του πολιτικού μας προσωπικού. Ποιος διαφωνεί έτσι σήμερα, ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι κακοδαιμονίες της Δικαιοσύνης ή τα χρονίζοντα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Βεβαίως στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου, διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν και είναι υγιές αυτό. Στα μείζονα της πατρίδος όμως, πρέπει να ομονοεί η πολιτική της τάξη.

Ελοχεύει έτσι σήμερα ο φόβος, αν δεν υπάρξουν δραστικές πρωτοβουλίες πολιτικής συνεννόησης, μια μεγάλη μάζα απροσανατόλιστων ψηφοφόρων, να στραφούν σε ακραίες επιλογές, δοθέντος ότι η συνωμοσιολογία, οι φραστικές κορώνες και η σκανδαλολογία, θέλγουν τους, βασανισμένους και τους, σύρουν στα άκρα. Θα πρέπει να προλάβουμε αυτό το μεγάλο κακό για τον τόπο !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα