H Βενεζουέλα δίνει πετρέλαιο και παίρνει τρόφιμα και φάρμακα από τη Ρωσία

H Ρωσία θα προμηθεύσει τη Βενεζουέλα με σιτάρι και η Βενεζουέλα θα πουλήσει πετρέλαιο στη Ρωσία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των δύο χωρών στη Μόσχα. Αυτό διευκρίνισαν, την Παρασκευή, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη

στην Μόσχα, . Η Ροντρίγκες δήλωσε ότι η Βενεζουέλα θα αγοράσει από τη Ρωσία τρόφιμα και φάρμακα.

«Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έδωσε σαφείς εντολές για το θέμα, λέγοντας ότι τρόφιμα που χρειάζεται ο λαός μας, φάρμακα που χρειάζεται ο λαός μας, θα αγορασθούν στη Ρωσία», δήλωσε η Ροντρίγκες σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα. «Η Βενεζουέλα μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να πληρώσει τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Eχουμε μιλήσει με την διεθνή ομάδα επαφής της Ευρωπαϊκής Eνωσης, με τους εκπροσώπους της Ουρουγουάης, τους παραδώσαμε έναν κατάλογο με τρόφιμα, τα οποία είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε με το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να φθάσουν σ’ εμάς τα τρόφιμα και τα φάρμακα αυτά. Αυτή την στιγμή υπάρχει θαλάσσιος αποκλεισμός, ο οποίος δεν επιτρέπει να φθάσουν όλα αυτά στο έδαφος της Βενεζουέλας», δήλωσε η Ροντρίγκες.

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμα Βιτσισλάβ Βολόντιν δήλωσε ότι η χώρα της είναι έτοιμη να πουλήσει πετρέλαιο στη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα