Ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών άφησε ο Τσίπρας

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Λίγες ώρες πριν κλείσει την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ απόψε, στο Σύνταγμα, ερωτώμενος για το

ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός είπε: «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα να ζητάει επιμόνως η αντιπολίτευση την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης, είναι φανερό ότι την Κυριακή ο κόσμος θα ψηφίσει για το πολιτικό σχέδιο για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια.

Εγώ δεν μπορώ να βγω και να πω στον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει και τίποτα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν, όλα είναι ανοικτά. Κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο στην κάλπη. Σε τρεις μήνες είναι οι εκλογές, ο πρωθυπουργός θα εκλεγεί σε τρεις μήνες. Αν το πολιτικό σχέδιο μας έχει την έγκριση του ελληνικού λαού αυτό σημαίνει δύναμη. Η νομιμοποίηση της λαϊκής ετυμηγορίας θα μας δώσει περιθώρια και δύναμη να αποτρέψω την εκλογή Βέμπερ στην ηγεσία της Κομισιόν. Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περιπέτεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα