Brass Against: Τα τραγούδια της αντίστασης έβαλαν «φωτιά» στο Gagarin

14:51 3/2/2019 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ brass-630.jpg Η μπάντα από τη Νέα Υόρκη ήρθε, «θέρισε» και.. απήλθε. Μία βραδιά γεμάτη δυναμισμό, πολιτικά μηνύματα, αλλά και νοσταλγία | ΕΦ.ΣΥΝ. 03.02.2019, 14:32 | Ετικέτες: Gagarin 205, συναυλίες, rock, Chris Cornell Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Ανταπόκριση: Brass Against, Gagarin 205,

31/01/2019

«Ελάτε στη συναυλία μας αν μπορείτε, θα τα δώσουμε όλα για εσάς!» μας έλεγαν οι Brass Against στην πρόσφατη συζήτηση που είχαμε μαζί τους και οι Αμερικανοί έκαναν ακριβώς αυτό το βράδυ της Πέμπτης στο Gagarin 205.

Ο χώρος γέμισε αρκετά, κάτι που προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη. Ηλικιακά, βέβαια, το κοινό ήταν σχετικά μεγαλύτερης ηλικίας κι αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι η μουσική των Brass Against μας δημιουργεί μία ξεχωριστή νοσταλγία. Άλλωστε το υλικό τους αποτελείται από δυναμικές διασκευές τραγουδιών των Rage Against The Machine (κυρίως).

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η οκταμελής μπάντα έκανε την εμφάνισή της στη σκηνή του Gagarin, οι πρώτες νότες από το Cochise (Audioslave) ακούστηκαν, παρέα με μία ειρωνική εκτέλεση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ μέσω... σαξοφώνου, και αμέσως το επαναστατικό πάρτι ξεκίνησε.

ΕΦ.ΣΥΝ.

Με τραγούδια όπως τα Bulls on Parade, Sleep Now in The Fire, Know Your Enemy, War Pigs και άλλα πολλά οι Αμερικανοί μας έβαλαν μέσα στον ριζοσπαστικό τους κόσμο. Το σύνθημα απλό: Αντίσταση, κινητοποίηση, διαμαρτυρία απέναντι στην εξουσία, στον φασισμό και στον ρατσισμό.

Η χαρισματική Maya Azucena στο μικρόφωνο ηλέκτρισε το κοινό με την παρουσία, τις κινήσεις και τα λόγια της, ενώ οι υπόλοιποι επτά (ηλεκτρική κιθάρα, τύμπανα, 2 τρομπέτες, σαξόφωνο, τούμπα, τρομπόνι ), σε πλήρη αρμονία, γέμισαν με ενέργεια το Gagarin παρασύροντάς μας σε μία βραδιά εκστατική.

ΕΦ.ΣΥΝ.

Δεν έλειψε το tribute στον μεγάλο Chris Cornell, καθώς ακούστηκαν τα Cochise, Show Me How To Live, Gasoline από τη θητεία του στους Audioslave.

Στο setlist κυριάρχησε, φυσικά, η μουσική των Rage Against The Machine, όμως ξεχωριστή θέση είχαν τα War Pigs (Black Sabbath) και The Pot (Tool).

Κορυφαία στιγμή του live ίσως να ήταν η μείξη του Freedom της Beyonce με το Freedom των Rage Against The Machine και, φυσικά, το εκρηκτικό φινάλε με BombTrack και Killing in The Name.

Μπορούν, τελικά, τα «χάλκινα» να ροκάρουν; Πώς δεν μπορούν! Υπάρχουν αποδείξεις!

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brass Against: Ο Τραμπ είναι εφιάλτης, αλλά οι Αμερικανοί «κοιμούνται» Η επανάσταση θα έρθει με ένα σαξόφωνο... Algiers: Στη μουσική μας χωρούν όλοι και όλα, εκτός από τους φασίστες
Keywords
Τυχαία Θέματα