«Ερασιτέχνης, φάλτσος, δεν έχει τίποτε ενδιαφέρον»

12:59 3/2/2019 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ bowie-david-.jpg Όταν το BBC απέρριψε τον David Bowie | AP Photo 03.02.2019, 12:11 | Ετικέτες: David Bowie, μουσικά ντοκιμαντέρ Συντάκτης: efsyn.gr

Η ιστορία της μουσικής είναι γεμάτη από... επικές γκάφες παραγωγών, δισκογραφικών, αλλά και μέσων ενημέρωσης. Μία από αυτές

είναι και το... κόψιμο του David Bowie από το BBC, όταν τα στελέχη του δικτύου τον απέρριψαν ως «ερασιτέχνη και φάλτσο».

Από εκείνο το Νοέμβρη του 1965 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και το βρετανικό δίκτυο ετοιμάζεται να... αυτοσαρκαστεί παρουσιάζοντας την επική του γκάφα στο ντοκιμαντέρ “David Bowie: Finding Fame” το οποίο θα μεταδοθεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Ήταν 2 Νοεμβρίου του 1965 όταν ο μόλις 18 ετών Βρετανός μουσικός έπαιξε με το τότε συγκρότημά του David Bowie & the Lower Third σε μία ομάδα... ειδικών του BBC που κρίνει το επίπεδο καλλιτεχνών που μπορούν να φιλοξενηθούν στο βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο.

Μετά από τρία κομμάτια, ένα δικό του, μία διασκευή του James Brown και το Chim Chim Cher-ee της Mary Poppins, το συγκρότημα εισπράττει ξεκάθαρη άρνηση.

«Μουσικά δεν έχουν ελάττωμα, απλώς δεν υπάρχει τίποτε ενδιαφέρον σε αυτά που κάνουν», γράφει ένα από τα μέλη του πάνελ του BBC στην καταγραφή των αποτελεσμάτων της οντισιόν που βρέθηκε φυλαγμένη στα αρχεία του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Για τον Bowie προσωπικά η ομάδα του BBC ανέφερε «ο τραγουδιστής δεν είναι και πολύ συγκλονιστικός...ένας ερασιτέχνης που φαλτσάρει. Δεν νομίζω ότι το συγκρότημα θα βελτιωθεί με τις πρόβες».

Ωστόσο, ένα από τα μέλη του πάνελ σημειώνει ότι το στιλ του συγκροτήματος «είναι μάλλον διαφορετικό» από τα άλλα.

Η ιστορία καταγράφει ότι ο David Bowie μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα θα εκτοξευθεί στην κορυφή με το Space Oddity και θα εξελιχθεί σε έναν από τους πιο επιτυχημένους και πρωτοπόρους μουσικούς όλων των εποχών.

Η επική αυτή γκάφα του BBC δεν μπορεί παρά να μας φέρει στο μυαλό την φοβερή απόφαση της Decca Records (1962) να απορρίψει τους Beatles έπειτα από την ακρόαση μίας κασέτας του συγκροτήματος...

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: All the young dudes Ντοκιμαντέρ για τα τελευταία πέντε χρόνια του Μπόουι Ο κόσμος του Ντέιβιντ Μπάουι στο κινητό μας
Keywords
Τυχαία Θέματα