Τα τέσσερα SOS μυστικά για τις Πανελλαδικές

Για τον περισσότερο κόσμο (αν όχι για όλους), ο Σεπτέμβριος αποτελεί κομβικό σημείο, αφού σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Μια νέα σεζόν στη δουλειά, το ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής, ή αν είσαι μαθητής και ετοιμάζεσαι για την Γ' Λυκείου, ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την αρχή για μια σεζόν γεμάτη στιγμές και αποφάσεις που μπορεί να καθορίσουν το μέλλον σου. Σχολείο, διάβασμα, φροντιστήριο, Πανελλαδικές

και μετά τι; Η σχολή της επιλογής σου, η σχολή που θα θέσει τις βάσεις για τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία σου, η σχολή που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Για να φτάσεις στο σημείο αυτό, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η επιτυχία στις Πανελλαδικές. Για να φτάσεις στην επιτυχία στις Πανελλαδικές θα πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος. Αυτό το "κατάλληλα προετοιμασμένος" μη σε τρομάζει. Με σωστή δουλειά και προγραμματισμό ο δρόμος προς τον στόχο μπορεί να γίνει πιο ομαλός.

Αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τέσσερα SOS μυστικά για τις Πανελλαδικές, τα οποία θα σου παρουσιάσουμε παρακάτω με τη βοήθεια του Βαγγέλη, του πρωταγωνιστή των videos του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

SOS #1: Το φροντιστήριο

Η επιλογή του Φροντιστηρίου είναι το "άλφα και το ωμέγα", το πρώτο βήμα για την επιτυχία. Στο φροντιστήριο οι μαθητές προετοιμάζονται όσο καλύτερα γίνεται για τις τελικές εξετάσεις, αυτές που θα κρίνουν σε ποια σχολή θα περάσουν. Γι' αυτό, λοιπόν, χρειάζονται ένα φροντιστήριο, στο οποίο η συνεργασία των καθηγητών και των μαθητών θα οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι γνώσεις και η εμπειρία των καθηγητών σε συνδυασμό με το ταλέντο και την όρεξη για δουλειά από την πλευρά των μαθητών οδηγούν εγγυημένα στην επιτυχία. Εμπειρία, ποιότητα και οργάνωση είναι οι τρεις λέξεις 'κλειδιά', οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα φροντιστήριο για να είναι στην κορυφή.

SOS #2: Τα βιβλία

Τα βιβλία του σχολείου δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των μαθητών. Γι' αυτό τα βιβλία του φροντιστήριου θα πρέπει να μπορούν να λύσουν κάθε απορία του και να περιέχουν πληροφορίες, υλικό και ασκήσεις που θα καλύπτουν την ύλη και θα προετοιμάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον μαθητή. Στον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς χρησιμοποιούν βιβλία των εκδόσεων Πουκαμισάς, τα οποία υπάρχουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας. Είναι οργανωμένα και περιέχουν υλικό προσαρμοσμένο από τους καθηγητές στις ανάγκες των μαθητών. Με τον σωστό προγραμματισμό της ύλης και τα κατάλληλα βιβλία, η επιτυχία είναι δεδομένη.

SOS #3: Τα διαγωνίσματα

Για να πετύχει ένας μαθητής στις Πανελλαδικές, το ιδανικό είναι να έχει δοκιμαστεί πολλές φορές σε συνθήκες Πανελλαδικών. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει κάνει πολλές φορές επανάληψη της ύλης και μέσω των διαγωνισμάτων και της εξάσκησης θα έχει καταφέρει να λύσει και τις τελευταίες απορίες που ενδέχεται να του δημιουργηθούν. Τα διαγωνίσματα στο φρονιστήριο αποτελούν μια μικρογραφία των Πανελλαδικών που βοηθά τους μαθητές να είναι πιο έτοιμοι και με λιγότερο άγχος όταν φτάνει η μεγάλη στιγμή.

SOS #4: Η αξιολόγηση

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την επιτυχία, κάτι στο οποίο οι περισσότεροι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία - ενώ θα έπρεπε - είναι η αξιολόγηση. Η αξιολόγηση είναι ο πιο σωστός τρόπος για να αντιληφθεί ένας μαθητής σε τι είναι καλός και σε ποιους τομείς υστερεί, έτσι ώστε να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις αδυναμίες του και να μπορέσει να γίνει καλύτερος. Στον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, οι καθηγητές αξιολογούν τους μαθητές και τους βοηθούν να σχεδιάσουν και να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα μελέτης τους οποιαδήποτε στιγμή αυτό κριθεί απαραίτητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα