Στιγμές πανικού σε ξενοδοχείο μετά τις εκρήξεις στα κατεχόμενα (φωτογραφίες)

Βρετανοί τουρίστες περιγράφουν έντρομοι τις στιγμές που έζησαν μετά την έκρηξη πυρομαχικών σε αποθήκη στα κατεχόμενα, σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην Κερύνεια.

Οι τουρίστες που διέμεναν στο ξενοδοχείο Acapulco στην Κερύνεια, όπως αναφέρουν στη βρετανική Express, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην εκκένωσή του μετά την εκκωφαντική

έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/9).

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι τραυματίες από τις εκρήξεις ανέρχονται τελικά στους 12, εκ των οποίων οι εννέα έτυχαν των πρώτων βοηθειών και έφυγαν από το νοσοκομείο ενώ τρεις ελαφρά τραυματίες κρατήθηκαν για παρακολούθηση. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τραυματισμοί των τουριστών φαίνεται ότι προκλήθηκαν από σπασμένη τζαμαρία κατά την εκκένωση του ξενοδοχείου. Σχετική εικόνα συνοδεύει το εν λόγω δημοσίευμα.

Μετά την έκρηξη οι τουρίστες μαζευτήκαν στην παραλία έξω από το ξενοδοχείου. Εικόνες από τη σκηνή δείχνουν τους τουρίστες να περιμένουν έξω από το κτίριο, έχοντας τις αποσκευές τους έξω στον δρόμο.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι εξ αυτών φαίνονται με δάκρυα στα μάτια αγκαλιασμένοι μετά το περιστατικό.

Από την άλλη ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι διέψευσε τις εν λόγω πληροφορίες ότι εκκενώθηκε το ξενοδοχείο Acapulco που βρίσκεται στην περιοχή και υπέστη ζημιές από τις εκρήξεις. Σύμφωνα με τον Οζερσάι, τουρίστες που διέμεναν εκεί και έπρεπε να φύγουν για να μην χάσουν τις πτήσεις τους, μετακινήθηκαν οργανωμένα προς το αεροδρόμιο.

Τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής ξενύχτησαν έξω από τα σπίτια τους ή εγκατέλειψαν την περιοχή λόγω των εκρήξεων, ενώ στο εν λόγω ξενοδοχείο επανήλθαν οι φυσιολογικοί ρυθμοί, παρότι υπάρχουν σπασμένα τζάμια και άλλες μικρές υλικές ζημιές.

Εν τω μεταξύ, νέα βίντεο ανεβαίνουν συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την χθεσινή έκρηξη πυρομαχικών σε αποθήκη στα κατεχόμενα, σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην Κερύνεια. Τις πιο κάτω σκηνές κατέγραψε τουρίστας από την Ολλανδία, από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Επίσης, 200 στρέμματα γης καλύπτει η στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην κατεχόμενη Κερύνεια, όπου σημειώθηκαν οι διαδοχικές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών, τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/9).

Keywords
Τυχαία Θέματα