ΣΥΡΙΖΑ: Στην αντεπίθεση με το "Μένουμε Ορθιοι 2" και με προτάσεις-έκπληξη

Η εβδομάδα που ξεκινά την Δευτέρα είναι ίσως η πιο σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους δέκα μήνες, από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και μετά δηλαδή.

Ορόσημο, το δίχως άλλο, αποτελεί η Πέμπτη, μέρα κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα "Μένουμε Ορθιοι 2", το οποίο

θα συνιστά τη συνολική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη της χώρας μετά την πανδημία.

Κατά πληροφορίες, το πρόγραμμα αναμένεται να είναι απολύτως κοστολογημένο και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ριζοσπαστικές προτάσεις όπως το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα το οποίο θα δικαιούται, σύμφωνα με το σχέδιο, μία ευρεία γκάμα κοινωνικών ομάδων και οικογενειών.

Είναι σαφές, και αυτό θα γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο από την παρουσίαση, ότι στο εν λόγω πρόγραμμα υπάρχουν επιρροές από αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης PSOE-Podemos στην Ισπανία.

Κεντρικό ρόλο στην παρουσίαση θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος από εδώ και πέρα θα πρωταγωνιστεί στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

Είναι δε χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσίαση του προγράμματος ότι μέχρι και την Κυριακή υπήρχε η σκέψη αυτή να λάβει χώρα σε ανοιχτό χώρο.

Οι τελευταίες πινελιές τέλος θα πέσουν τη Δευτέρα σε διευρυμένη συνεδρίαση του πρωινού καφέ υπό τον πρόεδρο του κόμματος.

Stop στην εσωστρέφεια

Την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα ριχθεί στην κοινοβουλευτική μάχη της συζήτησης στην ολομέλεια για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι πρόκειται για πυροτέχνημα και ότι οι καταθέσεις της Ξένης Δημητρίου στην προανακριτική την προηγούμενη εβδομάδα έχουν αποδομήσει πλήρως τα κυβερνητικά επιχειρήματα. Ωστόσο, η συζήτηση θα έχει τη σημασία της.

Εντός του ΣΥΡΙΖΑ τέλος έκανε εντύπωση η συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Αυγή της Κυριακής και ιδιαίτερα όσα είπε για τα εσωκομματικά. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά τράβηξε τα λουριά και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον. Το γεγονός επίσης ότι τα πυρά του στόχευσαν και τον Παύλο Πολάκη (ο οποίος, πάντως, δεν κατονομάστηκε) έχει το δικό του συμβολισμό.

Οπως, άλλωστε, έλεγε στο Νews 24/7, πολύ έμπειρο στέλεχος "είναι καιρός να βοηθήσουμε τον πρόεδρο έτσι ώστε να μην χρειάζεται συνεχώς η δική του παρέμβαση λες και είμαστε μικρά παιδιά".

Keywords
Τυχαία Θέματα