Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου: 1 εκ. σε Ινδό που έκανε μάθημα σε φτωχά κορίτσια - Χάρισε το μισό έπαθλο

Η αντίδραση του Ranjitsinh Disale, όταν άκουσε το όνομά του από τον Stephen Fry ήταν... όλα τα λεφτά! Πόσα; 1 εκατομμύριο δολάρια, όσα αντιστοιχούν δηλαδή στο έπαθλο του καλύτερου δασκάλου της χρονιάς, από τον διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας του ιδρύματος Varkey.

Ο Ινδός δάσκαλος, καθισμένος ανάμεσα στα αγαπημένα του πρόσωπα, έπιασε το πρόσωπό του και έβγαλε ένα παρατεταμένο επιφώνημα ενθουσιασμού για τη διάκρισή του στο Global Teacher Prize, το οποίο και κέρδισε μεταξύ 12.000 υποψηφιοτήτων

και εννέα ακόμη τελικών διαγωνιζόμενων για τη διδασκαλία φτωχών κοριτσιών σε ένα χωριό της Μαχαράστρα.

Ο Ranjitsinh Disale βρέθηκε εκεί με μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτέλειά του και άρχισε να διδάσκει σε ένα δημοτικό σχολείο (για την ακρίβεια σε ένα υποβαθμισμένο κτίριο δίπλα σε χωράφια) και σε μικρά κορίτσια που δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση. Μετέφρασε βιβλία, εισήγαγε ψηφιακά εργαλεία εκμάθησης και βρήκε εξατομικευμένα προγράμματα για κάθε μαθήτρια. Μέθοδοι που, όπως αναφέρουν άνθρωποι της UNESCO, μπορούν να βοηθήσουν στη διάδοση της γνώσης στη χώρα, καθώς η κωδικοποίηση QR έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται από πολλά σχολεία της Ινδίας.

Τι άλλο έκανε ο Ινδός δάσκαλος; Αποφάσισε να χαρίσει το μισό του έπαθλο στους άλλους εννέα φιναλίστ, οι οποίοι πλέον θα μοιραστούν από 55.000 δολάρια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα