Προς πώληση η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα που φτιάχτηκε ποτέ

Προς πώληση βρίσκεται η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα που κυκλοφόρησε ποτέ. Πρόκειται για μία κάρτα που αναπαριστά μία εύθυμη σκηνή της βικτοριανής εποχής και πρωτοκυκλοφόρησε το 1843.

Η κάρτα, η οποία πωλείται στο διαδίκτυο μέσω μιας κοινοπραξίας που διευθύνει ο Marvin Getman, έμπορος σπάνιων βιβλίων και χειρόγραφων με έδρα τη Βοστώνη, απεικονίζει μια αγγλική οικογένεια τα μέλη της οποίας κάνουν πρόποση υψώνοντας ποτήρια με κόκκινο κρασί.

"Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο Έτος",

είναι το μήνυμα που διαβάζουμε στο κέντρο. Ωστόσο για εκείνους που δεν πίνουν αλκοόλ - και σίγουρα υπήρχαν πολλοί τον 19ο αιώνα- η εικόνα περιελάμβανε παραπάνω ευθυμία από το σύνηθες. Αξιοπρόσεκτο είναι ακόμα το γεγονός ότι απεικονίζεται ένα νεαρό κορίτσι να παίρνει μία γουλιά κρασί από το ποτήρι ενός ενήλικα.

Αυτή η εικόνα, σύμφωνα με το Guardian, δεν ταίριαζε στη συντηρητική κοινωνία του 19ου αιώνα, η οποία ξεκίνησε τεράστια φασαρία που είχε σαν αποτέλεσμα να αποσυρθεί η εν λόγω κάρτα.

Ο Getman ανέφερε ότι η ζωγραφιά είναι φτιαγμένη στο χέρι και πιστεύεται ότι αποτελεί δείγμα. Μόνο 1.000 αντίτυπα είχαν εκτυπωθεί, εκ των οποίων σύμφωνα με τους ειδικούς τα 30 έχουν επιβιώσει.

Η κάρτα σχεδιάστηκε από τον ζωγράφο και εικονογράφο John Callcott Horsley και πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε το 1843.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα