Ο serial killer του Αλμπουκέρκι - Νέα οστά κοντά στον μαζικό τάφο 11 εκδιδόμενων

Ήταν Φεβρουάριος του 2009 όταν ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα οστά στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ.

Οι Αρχές είχαν βρεθεί μπροστά σε έναν μαζικό τάφο, τον μεγαλύτερο τόπο ταφής θυμάτων εγκλημάτων, στα αμερικανικά χρονικά.

Το σημείο ήταν τόπος απόθεσης πτωμάτων του κατά συρροή δολοφόνου ιερόδουλων, ο οποίος είχε δολοφόνησει συνολικά 11 γυναίκες. Τα οστά είχαν εντοπιστεί σε σημείο δίπλα από χωματερή χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία

που να οδηγούν στον δράστη.

Ο Τύπος είχε ονομάσει τον άγνωστο serial killer ως "συλλέκτη οστών", ενώ ο τρόμος χτύπησε τις ιερόδουλες-και όχι μόνο- της περιοχής. Εννιά χρόνια μετά, ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος.

Την Τρίτη, η ανησυχία και ο φόβος επανήλθαν στην περιοχή, όταν εντοπίστηκαν και πάλι οστά, με τις αρχές να εξετάζουν εάν πρόκειται για ανθρώπινα ή όχι.

Περίπου 500 μέτρα από το σημείο όπου είχαν εντοπιστεί το 2009, εργάτες ανακάλυψαν τα νέα οστά, όταν μία γυναίκα που έβγαζε βόλτα τον σκύλο της, τον είδε να σηκώνει ένα μεγάλο κόκκαλο από τη λάσπη.

"Δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι τα περιστατικά σχετίζονται αλλά σε αυτό το σημείο τα αντιμετωπίζουμε ως παρόμοια", είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μάικλ Γκάιερ, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής ερευνητής στην υπόθεση του κατα συρροή δολοφόνου. "Είναι λίγο deja vu", είπε ο Γκάιερ στους δημοσιογράφους. "Μοιάζει διαφορετικό, αλλά η αίσθηση είναι η ίδια".

Περίοικοι που μίλησαν σε τοπικά μέσα, είπαν ότι περίμεναν πως νέα ευρήματα θα έρχονταν στο φως. "Το πιο περίεργο είναι ότι πέρασαν τόσα χρόνια", είπε ένας από αυτούς.

"Μου προκαλεί θλίψη η τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών και η σκέψη ότι ακόμη μία οικογένεια θα πρέπει να υπομείνει χρόνια αβεβαιότητας και πόνου χωρίς να γνωρίζει πού ήταν το αγαπημένο τους πρόσωπο", αναφέρει σε δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος του Αλμπουκέρκη, Κλαρίσα Πένια.

Για την υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών, δεν καταδικάστηκε ποτέ κανένας, όμως δύο ήταν οι κυρίως ύποπτοι: Ο Λορέντζο Μοντόγια και ο Τζόζεφ Μπλι. Ο Μοντόγια είχε στραγγαλίσει μία ιερόδουλο στο σπίτι του, ενάμιση περίπου χιλιόμετρο από τον μαζικό τάφο, και έπεσε νεκρός από τα πυρά του προαγωγού της, ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει το πτώμα της στο αυτοκίνητό του. Μετά την δολοφονία του το 2006, οι φόνοι σταμάτησαν.

Ο Μπλι, κατά συρροή βιαστής, καταδικάστηκε σε 90 χρόνια φυλάκιση, όταν βρέθηκε DNA που τον συνέδεε με επιθέσεις σε έφηβες μαθήτριες τις δεκαετίες του 80 και του 90.

Ανάμεσα στα θύματα που εντοπίστηκαν στο σημείο το 2009, ήταν η 15χρονη Τζέιμι Μπαρέλα, που η οικογένειά της είχε να δει από το 2004, η επίσης 15χρονη Συλάνια Έντουαρντς, που το είχε σκάσει από το σπίτι της στην Οκλαχόμα και η 22χρονη, Μισέλ Βαλντέζ που ήταν έγκυος.

Οι δολοφονίες όνομάστηκαν "Οι φόνοι του Δυτικού Οροπεδίου", επειδή τα πτώματα είχαν θαφτεί στην δυτική πλευρά του Αλμπουκέρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλμπουκέρκι -,alboukerki -