Συζητείται κορυφαία θέση σε διεθνή οργανισμό για τον Δ. Αβραμόπουλο

Κορυφαία θέση σε διεθνή οργανισμό συζητείται υψηλότατους κύκλους της Ευρώπης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το News 24/7.

Η στάση που κρατεί στο προσφυγικό –μεταναστευτικό ο έλληνας Επίτροπος εκτιμάται ιδιαιτέρως σε πολλές πρωτεύουσες και θεσμικά κέντρα της Ευρώπης, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και κινητικός είναι και αποτελεσματικός και, κυρίως, αντιμετωπίζει το πρόβλημα με

γνώμονα την ενότητα της Ευρώπης πάνω στις ιδρυτικές αρχές της.

Οι ζυμώσεις για το νέο ρόλο του έλληνα Επιτρόπου έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως άλλωστε έγραψαν πρόσφατα και μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πάντως, δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το προσωπικό του μέλλον.

Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα παραμείνει στη θέση του στη Κομισιόν έως τη λήξη της θητείας της παρούσας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θητεία η οποία εκτιμάται ότι θα παραταθεί – λόγω «δυσλειτουργιών» του νέου Ευρωκοινοβουλίου- τουλάχιστον έως το τέλος του 2019.

Αντιπρόεδρος;

Σε περίπτωση πάντως που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξαναπροταθεί από τη χώρα μας για τη θέση του Επιτρόπου, είναι πολύ πιθανόν –εφόσον η Ευρώπη δεν στρίψει ακροδεξιά- να προταθεί ακόμα και για αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αν και κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται για μικρές χώρες, που κινδυνεύουν προσεχώς, με τις νέες συνθήκες, να μείνουν και χωρίς Επίτροπο! (Για τη θέση του Επιτρόπου, πάντως, φέρεται να κινείται και ο Αντώνης Σαμαράς, εφόσον τις εκλογές κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, ενώ για πολλούς –σε μια τέτοια περίπτωση- κατάλληλη επιλογή θα ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη)

Με τα "κακά παιδιά" της Ευρώπης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο Ινσμπουργκ της Αυστρίας για το προσφυγικό.

Στη Σύνοδο των υπουργών (από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο Δημήτρης Βίτσας και ο Νίκος Τόσκας) θα αποφασιστεί η εξειδίκευση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μάλιστα, στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών, θα συναντηθεί με τα τρία «κακά παιδιά» της Ευρώπης, τους υπουργούς Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κίκλ, της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφεν και της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συζητείται, Αβραμόπουλο,syziteitai, avramopoulo