Διατηρείται η αστάθεια στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά

Το χαμηλό στα Βόρεια Βαλκάνια και οι ασταθείς αέριες μάζες που το συνοδεύουν θα προκαλέσουν και σήμερα, Δευτέρα, σχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Χθες επηρεάστηκε σημαντικά η Αττική, όπου σε πολλούς σταθμούς του ΕΑΑ ξεπεράσαμε τα 40 mm βροχής, ενώ και στους σταθμούς της ΕΜΥ φτάσαμε τα 32 mm στην Ελευσίνα, 26 στο Ελληνικό και 23 στο Τατόι. Σημειώνουμε οτι όλο τον μήνα Ιούλιο δεν ξεπερνάμε τα 10 mm βροχής!

Στη νότια και την νησιωτική

χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και προς το μεσημέρι θα ενταθεί η αστάθεια σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με φαινόμενα κατά τόπους έντονα που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ

Την Τρίτη θα εκδηλωθεί περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά, ενώ την Τετάρτη καιτην Πέμπτη θα επικρατήσει σχεδόν αίοθριος καιρός. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και μόνο την Πέμπτη θα έχουμε τοπικά στο νοτιοαντολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει από την Τετάρτη και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα το 1968 φτάνει η θερμοκρασία τους 42 βαθμούς στην Ιεράπετρα και τους 42 βαθμούς το 2000 στα Χανιά. Το 2013 ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Πήλιο με μεγάλα ύψη υετού (πάνω από 100 mm).
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διατηρείται,diatireitai