Καιρός: Βαθμιαία βελτίωση - Επιτέλους άνοδος της θερμοκρασίας

Θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις στα βορειότερα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από αργά το απόγευμα ενώ και πάλι ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά

και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και το μεσημέρι-απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες με την ίδια ένταση. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες όπου θα
σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία το βράδυ σε δυτικούς. Στις υπόλοιπές περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα