Γιατρός που νόσησε με κορονοϊό: "Να ακολουθήσουν τα μέτρα και οι πιο δύσπιστοι"

Μάχη 22 ημερών, εκ των οποίων τις 17 εντός του ΑΧΕΠΑ, έδωσε με τον κορονοϊό ο Αντώνης Στοΐτσας, γιατρός και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μαδύτου.

Ο κ. Στοΐτσας νόσησε, όπως και όλα τα μέλη της οικογένειάς του, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται και εν συνεχεία να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, όπου χρειάστηκε και την υποστήριξη οξυγόνου.

Μέσα από το νοσοκομείο, από το οποίο αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Πέμπτη, ο γιατρός

περιγράφει την κατάσταση που βίωσε, ευγνωμονεί τους γιατρούς και κάνει έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα ώστε να αποφορτιστεί το σύστημα Υγείας.

"Κέρδισα στη μάχη. Μετά από μία αγωνιώδη προσπάθεια χάρη στη βοήθεια των συναδέλφων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού κατάφερα να το ξεπεράσω, με μεγάλη θυσία. Μία μάχη κερδήθηκε. Εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνει κατανοητό από όλους ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ένας πόλεμος κυριολεκτικά και θα πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα, πέρα κι από αυτά που μας ζητάνε. Θα πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία, όπου βλέπουμε ότι υπάρχει αθρόα συρροή", λέει ο διευθυντής του ΚΥ Μαδύτου.

"Στα 40 χρόνια που είμαι γιατρός, πρώτη φορά βλέπω τέτοια συμπυκνωμένη νοσηρή κατάσταση και με τόσους νέους ανθρώπους. Εγώ νοσηλεύομαι με δύο ανθρώπους, έναν 38 και έναν 45 ετών. Χάρη σε αυτή την ηρωική προσπάθεια που κατέβαλε το προσωπικό, θα μπορέσω να βγω αύριο. Από την οικογένειά μου κόλλησαν όλοι. Η γυναίκα μου, το παιδί μου, η νύφη μου και τα εγγόνια μου. Εγώ ήρθα στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία. Κινδύνεψε πάρα πολύ η ζωή μου. Αλλά ευτυχώς βγαίνω αύριο υγιής".

Κλείνοντας, ο κ. Στοΐτσας στέλνει και το δικό του μήνυμα στον κόσμο: "Θα πρέπει και οι πιο δύσπιστοι να πειστούν ότι εκείνο που προέχει είναι να τηρήσουν τα μέτρα, είτε τα υιοθετούν είτε όχι. Με αυτό τον τρόπο και μόνο θα μπορέσει να σταθεί το ΕΣΥ στο ύψος των περιστάσεων, που στέκετε με ηρωική προσπάθεια του προσωπικού".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα