Ενοχή για τους 32 από τους 35 της Μόριας πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή των 32 από τους 35 συνολικά κατηγορουμένους για τα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου τον Ιούλιο του 2017, πρότεινε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χίου κ. Σπυριδούλα Σταυράτη, αλλά μόνο για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Πρότεινε δε την απαλλαγή των άλλων 3 οι οποίοι συνελήφθησαν εκτός του καταυλισμού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή και των 35 κατηγορουμένων για τα αδικήματα του εμπρησμού (σε βαθμό κακουργήματος) της αντίστασης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, τονίζοντας ότι δεν προέκυψε κατά την

ακροαματική διαδικασία ότι οι 35 κατηγορούμενοι είναι οι δράστες.

Σε ό,τι αφορά την ενοχή για την επικίνδυνη σωματική βλάβη, αυτή αφορά τον πετροπόλεμο από τους πρόσφυγες- μετανάστες κατά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κατά τα οποία φέρεται να τραυματίστηκαν 11 αστυνομικοί. Πρότεινε δε την ενοχή των 32 κατηγορουμένων για 11 τετελεσμένες σωματικές βλάβες και 13 απόπειρες. Πρόκειται για τους 24 εν συνόλω αστυνομικούς που αποτελούσαν τις δυο διμοιρίες των ΜΑΤ που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Στις απολογίες τους το σύνολο σχεδόν των κατηγορημένων αναφέρθηκε και κατήγγειλε την άσκηση αστυνομικής βίας τόσο κατά τη σύλληψη τους όσο και αργότερα ακόμη και μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.

Η δίκη συνεχίζεται, σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα