Βουλή: Ξενοφοβική επίθεση Κατσίκη στον Πρόεδρο του Φόρουμ Προσφύγων

Μια ακόμη ξενοφοβική επίθεση, αυτή τη φορά κατά του αφγανού Προέδρου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί, που ζει 17 χρόνια στην Ελλάδα και επιχείρησε να επανενωθεί με τη συζυγό του που κινδύνευε στο Ιράν, εξαπέλυσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης.

Αφορμή για το ρατσιστικό ξέσπασμα του βουλευτή αποτέλεσε η εξομολόγηση

του Μοχαμαντί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι μετά την πολυετή αδυναμία της πολιτείας να ικανοποιήσει το αίτημά του να επανενωθεί με τη σύζυγό του, αναγκάστηκε να καταφύγει σε διακινητή. «Είμαι 17 χρόνια στην Ελλάδα και έχω μείνει άνεργος μόνο τρεις μέρες» είπε ο κ. Γιονούς στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή καλώντας να λυθεί το ζήτημα της επανένωσης των οικογενειών των προσφύγων και πρόσθεσε: «αναγκάστηκα με 8.000 ευρώ στους διακινητές για να φέρω τη γυναίκα μου και ποτέ δεν την έφερα».

Η σπαρακτική αυτή καταγγελία χτύπησε από ό,τι φαίνεται μια μισαλλόδοξη χορδή στον κ. Κατσίκη ο οποίος ζήτησε «παρέμβαση Εισαγγελέα» κατά του Προέδρου του Φόρουμ Προσφύγων. Ο κ. Κατσίκης ρώτησε, μάλιστα, τον κ. Γιονούς εάν χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να βοηθά και άλλους αλλοδαπούς, μέσω διακινητών να έρχονται στην Ελλάδα. Διερωτήθηκε δε εάν έχει λάβει γνώση η εισαγγελία και σημείωσε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να το πληροφορηθεί «η εισαγγελική αρχή και να κάνει την παρέμβασή της».

Η παρέμβαση του κ. Κατσίκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ Θόδωρου Παπαθεοδώρου όσο και της προέδρου της αρμόδιας επιτροπής Μαρίας Θελερίτη που ξεκαθάρισαν ότι ο κ. Γιονούς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην προκλητική ερώτηση.

Τα ίδια λένε και οι βουλευτές της Λεπέν

Όμως ο κ. Γιονούς, που έχει βιώσει τις φυλακές των Ταλιμπάν, δεν πτοήθηκε από τις απειλές του κ. Κατσίκη. «Ας καλέσει όποιον θέλει και ας με συλλάβει. Μακάρι η υπόθεση αυτή να γίνει αφορμή για να έρθει το θέμα στην επιφάνεια» ξεκαθάρισε. Απάντησε δε στον κ. Κατσίκη ότι την ίδια αποκάλυψη είχε κάνει και στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μετανάστευσης. «Τότε είχα αντίστοιχη αντίδραση από βουλευτή της Μαρίν Λεπεν» είπε αιχμηρά.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων εξήγησε επίσης ότι ο ίδιος αποχωρίστηκε τη γυναίκα του από το 2001 όταν βγήκε από τη φυλακή των ταλιμπάν ενώ η γυναίκα μου ήταν έξι μηνών έγκυος. «Από το 2004 κατέθεσα αίτημα οικογενειακής επανένωσης ενώ η γυναίκα μου ήταν σε κίνδυνο» ανέφερε και τόνισε ότι αναγκάστηκε να καταφύγει σε διακινητή όταν το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε και η γυναίκα του βρέθηκε σε κίνδυνο στο Ιράν όπου οι πρόσφυγες δεν έχουν κανένα δικαίωμα Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα