Ένας ρεαλιστικός και κλασικός "Θείος Βάνιας" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Επίσημη πρεμιέρα έκανε τη Δευτέρα η παράσταση «Θείος Βάνιας», στο γεμάτο από φίλους από τον καλλιτεχνικό αλλά και πολιτικό κόσμο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Ο Γιώργος Κιμούλης έχει σκηνοθετήσει περίτεχνα το λυρικό αυτό έργο του Τσέχοφ, ισορροπώντας μεταξύ της ελπίδας, της ψευδαίσθησης, του χιούμορ, της ματαιότητας και της απόγνωσης.

Είδαμε ένα ρεαλιστικό, κλασικό ανέβασμα του έργου, με ατμοσφαιρικό και λειτουργικό σκηνικό, με εξαιρετικά

συντονισμένες ερμηνείες, απολύτως κουρδισμένοι όλοι οι ηθοποιοί σ΄έναν ξέφρενο χορό συγκρούσεων κι έναν Βάνια συγκλονιστικό.

"Στολίδι" στην παράσταση η σκηνή με το χορό του Αστρώφ και του Βάνια. Πραγματικά εμπνευσμένη η τελευταία σκηνή, στο μονόλογο της Σόνιας, με τον ποιητικότατο λίκνισμα της ηρωίδας, ουσιαστικά ένα λίκνισμα μέσα στο χρόνο, από την παιδικότητα στην ενηλικίωση.

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν πληθώρα καλλιτεχνών και πολιτικών, μεταξύ τους οι Παντελής Βούλγαρης, Γιώργος Νταλάρας, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Μανώλης Μητσιάς, Πέτρος Φιλιππίδης, Τάκης Χρυσικάκος, Λόλα Νταϊφά, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Μωραλης,Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θοδωρής Δρίτσας και πολλοί άλλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα