Δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος επί 19 χρόνια με πλαστή ταυτότητα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Εφετείο ο δολοφόνος μιας ηλικιωμένης στην Κω. Ο άνδρας από την Αλβανία είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ελεύθερος για 19 χρόνια.

Η δολοφονία της 85χρονης Μαρίας Καπλανίδου τον Ιούνιο του 1998 είχε συγκλονίσει την Κω. Ο δολοφόνος εισέβαλε σπίτι της με σκοπό τη ληστεία και όταν αυτή αντιστάθηκε την χτύπησε μέχρι θανάτου. Ένα αποτύπωμα παλάμης οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη του δράστη 19

χρόνια μετά. Πρόκειται για 52χρονο Αλβανό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την γυναίκα την σκότωσε φίλος του και όχι αυτός.

Μόνο που τόσο πρωτόδικα όσο και σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια. "Ο φίλος μου μπήκε από το παράθυρο στο σπίτι της γυναίκας, εγώ περίμενα απ' έξω. Άκουσα κάποιο θόρυβο και μπήκα σπίτι από τη σχισμένη σίτα. Την είδα στο πάτωμα. Την πλησίασα, ήταν αιμόφυρτη, την άγγιξα για να τη βοηθήσω, να τη συνεφέρω, έτσι βρέθηκαν τα αποτυπώματά μου στο σπίτι" υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Το 2001 η Ασφάλεια ταυτοποίησε τον 52χρονο από τα αποτυπώματά του στο σπίτι της ηλικιωμένης με αυτά ενός ατόμου που είχε συλληφθεί για κλοπή στην Κρήτη το 1997. Μόνο που τα στοιχεία της ταυτότητάς του ήταν διαφορετικά. Μετά το φονικό ο δράστης έφυγε για χρόνια στην πατρίδα του αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα. Όταν πήγε το 2017 να ανανεώσει τα χαρτιά του συνελήφθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα