Iggy Pop: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες διασκευές τραγουδιών του

Λίγοι μουσικοί κατάφεραν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στον ήχο, το "βλέμμα" και το πνεύμα του rock and roll από τον ανυπότακτο Iggy Pop. Μπορεί στην 50ετή καριέρα του στη μουσική να έχει μόλις ένα κομμάτι που κατέκτησε το Top 40 στα charts, οι "αριθμοί" αυτοί όμως δεν σημαίνουν ότι ο θρυλικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός δεν διακρίθηκε

για το μοναδικό ύφος του τόσο από τους θαυμαστές του όσο και από γενιές καλλιτεχνών που τίμησαν τα τραγούδια του, κάνοντας εξαιρετικές διασκευές που σε μερικές περιπτώσεις αποθέωσαν το αρχικό υλικό...

Το News 24/7 παρουσιάζει δέκα από τις καλύτερες διασκευές κομματιών του Iggy Pop που επιμελήθηκαν διάσημοι καλλιτέχνες, σύγχρονοί του και νεότεροι, προσθέτοντας νέες "σελίδες" στην πλούσια συνεχιζόμενη μουσική του κληρονομιά.

1. Sex Pistols - "No Fun"

Ο iggy Pop και οι Stooges θεωρούνται από τους ιδρυτές της πανκ ροκ. Οι Sex Pistols από την άλλη είναι από τις πιο διάσημες πανκ μπάντες στην ιστορία. Ήταν επομένως αδύνατο ο Johnny Rotten και οι τρελοί μουσικοί του να μη διασκεύαζαν ένα τραγούδι του Iggy Pop, και αυτό είναι το "No Fun" (1969), το οποίο περιέλαβαν στον δίσκο τους "Golden Bullet" (1977).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυκλοφορούν μόνο τρία αντίτυπα σε βινύλιο του σινγκλ του "Anarchy in the UK" με τη διασκευή των Sex Pistols στο τραγούδι No Fun των Stooges, γεγονός που τα καθιστά ως έναν από τους πιο συλλεκτικούς δίσκους στην ιστορία.

2. Siouxsie & The Banshees - "The Passenger"

Ο Iggy Pop έγραψε το "Passenger" το 1977 για το θρυλικό δίσκο του 'Lust for Life". Η Siouxsie δημιούργησε τη διασκευή του το 1987 και κατάφερε να του δώσει άλλη πνοή, σίγουρα πιο fun με ελάχιστη δόση ποπ. Αυτό κι αν είναι δύσκολο:

3. David Bowie - "China Girl"

Παρότι έκανε μια εξαιρετική διασκευή στο "China Girl" o Bowie είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι τον είχε κουράσει η επιτυχία του κομματιού. Όταν μια φίλη δική του και της συζύγου του Iman, η Rosie O’ Donnell, του πήρε συνέντευξη για το σόου της τον Μάρτη του 1997 είπε, «Του ζητάω πάντα να μου το τραγουδήσει κι εκείνος αναφωνεί “Σκάσε πια με αυτό το παλιοτράγουδο!”».

4. Red Hot Chilli Peppers - "Search And Destroy"

Πολλές μπάντες δοκίμασαν να καταπιαστούν με το "Search & Destroy" του Iggy Pop, αναμφίβολα ωστόσο οι Red Hot Chili Peppers είναι εκείνοι που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά. Η διασκευή τους συμπεριελήφθη στον δίσκο τους "Give It Away" το 1991 και αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια.

5. The Human League - "Nightclubbing"

Οι Human League, το συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Sheffield της Αγγλίας το 1977 κατάφερε να γίνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της electro-pop μουσικής κίνησης στις αρχές της δεκαετίας του '80, οπλισμένο με συνθεσάιζερ και ηλεκτρονικά κρουστά. Η διασκευή τους στο "Nightclubbing" που κυκλοφόρησαν το 1980 στον δίσκο "Holiday '80" είναι το λιγότερο ξεσηκωτική.

6. Tom Jones and The Pretenders - "Lust For Life"

Όταν ακούει κανείς τους Pretenders μπορεί σίγουρα να τους φανταστεί να "τζαμάρουν" κομμάτια του Iggy Pop. Το ίδιο βέβαια ίσως να μην ισχύει - εκ πρώτης άποψης - για τον Tom Jones.. Η σύμπραξή τους ωστόσο στο "Lust for Life" διαψεύσει τις προκαταλήψεις και είναι τόσο "σκοτεινή" και "μεταλλική" όσο πρέπει...

7. The Church - "The Endless Sea"

Οι Αυστραλοί ρόκερς "The Church" είναι γνωστοί για τη μελαγχολική διάθεσή τους που θυμίζει ακόμη και μπλουζ, επομένως το "Endless Sea" ήταν η ιδανική επιλογή για να του δώσουν μια νέα ρομαντική και... μυστικιστική αίσθηση...

8. Martin L. Gore - "Tiny Girls"

Το καρτερικό ηχόχρωμα του κιθαρίστα και κιμπορντίστα των Depeche Mode, Μάρτιν Γκορ, με φόντο το ψυχρό ηλεκτρονικό beat του κομματιού "Tiny Girls" είναι ένας απίθανος συνδυασμός που αναδεικνύει το κλασικό κομμάτι του Iggy Pop.

9. Nada Surf - "I’m Sick Of You"

Το γνωστό τρίο από τη Νέα Υόρκη αγάπησε την μπαλάντα "I'm Sick of you" του Iggy και επέλεξε να την αποδώσει στον δίσκο του "We will fall" μέσα από μια μελαγχολική "θάλασσα' στροβιλιζόμενων ήχων και... κυμάτων.

10. Blondie - "Funtime"

Η Debby Harry και η μπάντα της ποτέ δεν κυκλοφόρησαν τραγούδι του Iggy Pop επισήμως σε δίσκο τους αλλά τους άρεσε να παίζουν κομμάτια του στις live εμφανίσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια της "ζωής" τους. Έτσι η διασκευή τους στο "Funtime" επισφράγισε αυτή την ζωντανή τους διάδραση με τον θρύλο της πανκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα