Τουρκία: Συνελήφθη γραφίστας που κολλούσε καρτελάκια κατά του Ερντογάν σε σουπερμάρκετ

Ένας γραφίστας συνελήφθη στη Σμύρνη λόγω μιας αντικυβερνητικής εκστρατείας που ξεκίνησε λίγο πριν τις εκλογές της 14ης Μαϊου στην Τουρκία.

Ο Mahir Akkoyun έγραψε στο Twitter νωρίς το πρωί ότι κρατείται και οδηγείται στο Τμήμα Ασφαλείας του Κονάκ. Ο Akkoyun σχεδίασε αυτοκόλλητα επικρίνοντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

και τον σύμμαχό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί για το υψηλό κόστος ζωής και τον πληθωρισμό και κάλεσε τον κόσμο να τα βάλει πάνω σε προϊόντα, στα ράφια των σούπερμαρκετ.

Gözaltına alınıyorum.

— mahirgra (@mahirgra) April 7, 2023

Η καμπάνια έγινε γρήγορα viral στα social media, με τους ανθρώπους να μοιράζονται φωτογραφίες με αυτοκόλλητα σε παντοπωλεία και καταστήματα ρούχων, όπως αναφέρει το bianet.org.

Ένα αυτοκόλλητο που είναι κολλημένο σε τρόφιμα γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ ακριβό αυτό το προϊόν για εσάς; Χάρη στον Ερντογάν… Να το έχετε υπόψη σας όταν ψηφίσετε».

Şöyle stickerlar tasarladım.

İnsanların enflasyonla ve hayat pahalılığıyla en çok yüzleştikleri yerler olan marketlerde, manavlarda, pazarlarda ve alışveriş merkezlerinde yer alan ürünlere ve ürün rafları gibi yerlere yapıştırılsın diye. pic.twitter.com/YpWtjYAMDT

— mahirgra (@mahirgra) April 5, 2023

Ένα άλλο αυτοκόλλητο με τις φωτογραφίες του Ερντογάν και του Μπαχτσελί γράφει: «Αυτό το προϊόν είναι ακριβό εξαιτίας μας. Λάβετε αυτό υπόψη όταν ψηφίσετε».

H ηγέτιδα του «Καλού Κόμματος», Μεράν Ακσενέρ, ο πρόεδρος της επαρχίας του CHP στην Κωνσταντινούπολη Canan Kaftancıoğlu, ο αντιπρόεδρος του CHP Veli Ağbaba και η εκπρόσωπος του Τουρκικού Εργατικού Κόμματος Sera Kadıgil αντέδρασαν έντονα στην κράτηση του Akkoyun.

Bu sabah, tasarımları yüzünden Mahir Akkoyun gözaltına alındı.

Tehditlerin korkutamadığı gençlerimizi özgürlüklerine darbe vurarak sindiremeyeceksiniz.

Zulmünüz de baskınız da yakında son bulacak.

Biz gerçekleri söyleyen gençlerimizle tarih yazacağız!

Sadece 37 gün kaldı. https://t.co/SQx7ojyphk

— Meral Akşener (@meral_aksener) April 7, 2023

Ο δημοσιογράφος Nevşin Mengü έγραψε ότι υπάρχουν δύο φάκελοι για τον Akkoyun, ο οποίος έμαθε ότι κρατείται με την κατηγορία της «προσβολής του Προέδρου».

Η Εισαγγελία ζήτησε την αποφυλάκισή του υπό τον όρο του δικαστικού ελέγχου και τον παρέπεμψε στο δικαστήριο, σύμφωνα με την Cumhuriyet.

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Mahir Akkoyun, savcının mevcutlu istemiyle İzmir Bayraklı Adliyesi’ne götürülüyor. Dayanışma göstermek isteyen herkesi Bayraklı Adliyesi önüne çağırıyoruz. #MahirAkkoyunSerbestBırakılsın pic.twitter.com/vAvkrTf9Q4

— Gençlik Devirecek (@gnclikdevirecek) April 7, 2023

ieidiseis.gr

The post Τουρκία: Συνελήφθη γραφίστας που κολλούσε καρτελάκια κατά του Ερντογάν σε σουπερμάρκετ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Συνελήφθη, Ερντογάν,tourkia, synelifthi, erntogan