Τα χαρτονομίσματα με τον Βασιλιά Κάρολο θα τεθούν σε κυκλοφορία στα μέσα του 2024

Όπως ανακοινώθηκε τα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών με το πορτρέτο του βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ’ βρίσκονται σε εκτύπωση και θα τεθούν σε κυκλοφορία στα μέσα του 2024.

Στην ανακοίνωση που έκανε η Τράπεζα της Αγγλίας, μοιράστηκαν τα σχέδια των χαρτονομισμάτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα σχέδια των τραπεζογραμματίων των 5,10,20 και 50 λιρών με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου ολοκληρώθηκαν και τυπώθηκαν και σημειώνεται ότι τα τραπεζογραμμάτια αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία

στα μέσα του 2024.

Το πορτραίτο του βασιλιά είναι ορατό στο μπροστινό μέρος των τραπεζογραμματίων και στο κελί της κάμερας στο διαφανές παράθυρο ασφαλείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία προσθέτει ότι όλα τα πολυμερή τραπεζογραμμάτια με το πορτραίτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ θα παραμείνουν νόμιμο χρήμα και το κοινό μπορεί να τα χρησιμοποιεί κανονικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family past and present (@britishmonarchy)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις αυτής της αλλαγής, σύμφωνα με τις οδηγίες της βασιλικής οικογένειας, νέα τραπεζογραμμάτια θα τυπωθούν μόνο για να καλυφθεί η αύξηση της ζήτησης για τραπεζογραμμάτια αντί για πεπαλαιωμένα τραπεζογραμμάτια, έτσι ώστε τα τραπεζογραμμάτια με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ και του βασιλιά Καρόλου να κυκλοφορούν ταυτόχρονα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι, ο οποίος αναφέρεται στην ανακοίνωση, δήλωσε ότι ήταν σημαντική στιγμή για την τράπεζα η οριστικοποίηση του σχεδιασμού των τραπεζογραμματίων και ότι «ο βασιλιάς Κάρολος είναι ο δεύτερος μονάρχης στα τραπεζογραμμάτιά μας. Τα τραπεζογραμμάτια αυτά θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες όταν θα μπουν σε κυκλοφορία το 2024».

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου.

ieidiseis.gr

The post Τα χαρτονομίσματα με τον Βασιλιά Κάρολο θα τεθούν σε κυκλοφορία στα μέσα του 2024 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιά Κάρολο, 2024,vasilia karolo, 2024