Το debate που δεν θα γίνει

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι εντελώς προσωποκεντρικό, «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», αλλά παρόλα αυτά αρνείται πεισματικά να αντιπαρατεθεί τηλεοπτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οξύμωρο; Κάθε άλλο. Απολύτως κατανοητό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει μια μονομαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως τον παρουσιάζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ:

Λαϊκιστή, δημαγωγό, ανακόλουθο, δέσμιο εσωκομματικών ισορροπιών, με ανεπαρκή γνώση της αγγλικής γλώσσας, φίλο του Πολάκη…

Δεν αντέχει μια αναμέτρηση με πραγματικούς όρους γιατί το αποτέλεσμα θα είναι σε βάρος του. Ούτε στα αμείλικτα ερωτήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απαντήσει, για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την κριτική των ευρωπαϊκών θεσμών για την υποχώρηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, τις υποθέσεις διαφθοράς στελεχών της ΝΔ κοκ, αλλά ούτε και να προβάλλει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο γόνος απέναντι στον αυτοδημιούργητο, ο φίλος και γείτονας του Χριστοφοράκου της Siemens απέναντι στον στοχοποιημένο από τους ολιγάρχες, ο εκλεκτός των ελίτ απέναντι στον υπερασπιστή των ευάλωτων.

Με όλα του τα λάθη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερέχει ηθικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό είναι τόσο φανερό που δεν αφήνει τον πρωθυπουργό να σταθεί απέναντί του επί ίσοις όροις.

Ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός έκανε ό,τι μπορούσε για να αποδομήσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα επέτρεπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχτεί debate με τον Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί στον πόλεμο δεν κερδίζει πάντα ο στρατός την ψυχή.

The post Το debate που δεν θα γίνει appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το debate που δεν θα γίνει,