Τι γίνεται με την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Χανίων – Τι έγινε στις συσκέψεις ΝΟΧ-ΟΑΚ-ΕΑΚ

Για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων και άλλα επίκαιρα ζητήματα μίλησε την Πέμπτη στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη ο πρόεδρος του ΝΟΧ, Γιάννης Χίνος. Η διοίκηση του σωματείου πραγματοποίησε την Τετάρτη δύο συναντήσεις, μια με τη διοίκηση του ΟΑΚ και μία με εκείνη του ΕΑΚ και ο κ. Χίνος εξήγησε ότι η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν αναμονή αδειοδότησης:

“Το σύνολο της

μελέτης έχει σταλεί στη ΓΓΑ και από εκεί περιμένουμε την έγκριση. Ο πρόεδρος του ΕΑΚ μας είπε ότι ως το τέλος του έτους θα έχει δοθεί το ΟΚ για να προχωρήσουμε στην κατάθεση του φακέλου για την αδειοδότηση. Ο ΟΑΚ μας είπε ότι έχει γίνει η κατάλληλη συνεννόηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου για την κατάθεση της άδειας ώστε όλα αυτά τα βήματα να γίνουν γρήγορα και ουσιαστικά. Είμαστε τυχεροί ότι ο ΟΑΚ ανέλαβε το σπουδαίο αυτό πρώτο βήμα γιατί κινήθηκαν πολύ γρήγορα και στη σωστή κατεύθυνση. Οι εκτιμήσεις είναι ότι η αδειοδότηση θα τελειώσει σε διάστημα ενός ως τριών μηνών”.

Ωστόσο, μετά την αδειοδότηση θα πρέπει να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου, για την οποία δεν είναι σαφές, ποιος θα την υλοποιήσει. Τα ενδεχόμενα είναι δύο, ή να το κάνει η ΓΓΑ, ή ο ΟΑΚ, που είναι και η προτίμηση του ομίλου:

“Η δημοπράτηση θα πρέπει να ξεκινήσει από τη ΓΓΑ, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη για να μας πει ποιες είναι οι προθέσεις, ευχόμαστε να είναι οι ίδιες με τα όσα έχουν δηλωθεί. Και το επόμενο πράγμα που θέλουμε είναι την ευθύνη για το έργο να έχει ο ΟΑΚ. Ο οργανισμός θέλει και εμείς επίσης, να είναι αυτός ο φορέας που θα διαχειριστεί το έργο.

Θα πρέπει να γίνει σε δύο φάσεις, αρχικά οι δύο μικρές πισίνες και μετά η μεγάλη. Θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του ΝΟΧ, αλλά ευελπιστούμε να πέσει σε καλοκαιρινή περίοδο για να μην υπάρχουν πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις”, δήλωσε ο κ. Χίνος.

Επίσης έγινε γνωστό ότι τον Ιανουάριο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πετρέλαιο στο κολυμβητήριο θα τελειώσει και θα τεθεί πάλι ζήτημα χρημάτων για να αγοραστεί νέα ποσότητα, καθώς το ΕΑΚ… δεν έχει:

“Τα χρήματα για πετρέλαιο φτάνουν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου το πολύ, όπως μας ενημέρωσε το ΕΑΚ. Δεν έχουν περισσότερα χρήματα. Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι με δυσκολία ανταπεξερχόμαστε στις υποχρεώσεις μας, δεν τρέχουν τα χρήματα από τα μπατζάκια μας. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να δώσουμε χρήματα για το πετρέλαιο. Προτείναμε και έγινε αποδεκτό να προσφέρουμε χώρο προβολής πιθανών χορηγών για όποιον χορηγήσει πετρέλαιο με συνεννόηση με το ΕΑΚ, να τον προβάλουμε.”

Τέλος, ο κ. Χίνος έκανε γνωστό ότι η πισίνα στο κολυμβητήριο, έπειτα από το… πρασίνισμα των νερών, επανήλθε σε κανονική λειτουργία:

“Η πισίνα ξεπρασίνισε, από σήμερα λειτουργεί κανονικά. Κάτι δεν είχε λειτουργήσει σωστά σε μία αντλία. Στις αναλύσεις που έγιναν, δεν είχε πρόβλημα το νερό αλλά για λόγους ασφαλείας έκλεισε η πισίνα και καλώς έγινε. Επίσης, λόγω του ενεργειακού κόστους είχε γίνει ένας περιορισμός χρήσης της πισίνας, αλλά από την Παρασκευή το πρωί η πισίνα θα λειτουργεί ξανά και για τους πολίτες που κολυμπούν πρωί για θεραπευτικούς λόγους”.

zarpanews.gr

The post Τι γίνεται με την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Χανίων – Τι έγινε στις συσκέψεις ΝΟΧ-ΟΑΚ-ΕΑΚ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα