ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και την ψηφοφορία για το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης έκλεισε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεκτή ομόφωνα επι της αρχής έγινε η Πολιτική Απόφαση, ενώ η πλευρά της Ομπρέλας κατέθεσε δύο «τροπολογίες», οι οποίες όμως απορρίφθηκαν μετά από ψηφοφορία

δια ανατάσεως χειρός.

Ειδικότερα, η πρώτη αφορούσε τα ελληνοτουρκικά όπου η εσωτερική μειοψηφία ζητούσε να αφαιρεθεί το σχετικό απόσπασμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12ν.μ. με σκεπτικό ότι πρέπει να γίνει αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης σε ξεχωριστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η δεύτερη τροπολογία, η οποία απορρίφθηκε και αυτή, αφορούσε το σκέλος της αυτοδιοίκησης και την συγκρότηση ενός οργανωτικού δικτύου 130 μελών που θα ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα στελέχη της Ομπρέλας υποστήριξαν πως αυτό το όργανο πρέπει να περνά μέσα από το Οργανωτικό γραφείο, τις Νομαρχιακές, κλπ.

Μετά τη συζήτηση και ψηφοφορία επί των τροπολογιών, επαναλήφθηκε εκ νέου η ψηφοφορία και το κείμενο πέρασε σχεδόν ομόφωνα, με δύο λευκά αυτή τη φορά.

ieidiseis.gr

The post ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα