Στροφή 180 μοιρών προανήγγειλε ο Οικονόμου: Τα μέτρα νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου

Ορθάνοιχτο παράθυρο να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα, πριν τις 3 Γενάρη, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Αν και μόλις χθες ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τη νέα χρονιά η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω και πλέον εξετάζεται τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου η κυβέρνηση περιμένει αύριο τις εισηγήσεις των ειδικών για το χρόνο εφαρμογής των μέτρων. Είπε ότι

θα είναι στο ίδιο πλαίσιο με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

«Ειμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παρέμβουμε στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ανακοινωθεί», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου για το πλαίσιο που ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύτης.

Για τα σχολεία σημείωσε ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα ανοίξουν κανονικά.

Σημειώνεται ότι, μαύρο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας αναμένεται να σημειωθεί σήμερα με τις μολύνσεις να φτάνουν τις 20.000.

Οι ειδικοί μιλούσαν εδώ και ημέρες για μία επικείμενη αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων.

Για τον λόγο αυτό αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή Εμπειρογνώμονων, η οποία θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί αν κριθεί απαραίτητο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε ουσιαστικά όλοι οι πολίτες θα κάνουν Πρωτοχρονιά σπίτι τους, εκτός κι αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα μέτρα.

Το πρωί της Τρίτης, ουπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ είχε αναφέρει πως μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν καταγραφεί 15.000 κρούσματα.

ieidiseis.gr

The post Στροφή 180 μοιρών προανήγγειλε ο Οικονόμου: Τα μέτρα νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα