Μεγάλη νίκη για τα Χανιά: Ξεκινά το εμβληματικό έργο της Δημοτικής Αγοράς | Photos + Video

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική εμπλοκή στο έργο της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων το μεσημέρι της Τρίτης, τονίστηκε ότι η δημοτική αρχή ήταν βέβαια πως θα δικαιωνόταν.

“Είχαμε τη θετική έκβαση της υπόθεσης σήμερα και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του έργου”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης. Η σύμβαση με τον ανάδοχο αναμένεται να υπογραφεί την εβδομάδα 10 με 16 Ιανουαρίου, με τις εργασίες να ξεκινούν αμέσως μετά, με συντονισμό με τον ανάδοχο και έπειτα από την επιστροφή του Δημάρχου

από την Αμερική.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε ακόμα όλες τις υπηρεσίες και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και επισήμανε ότι η δημοτική αρχή εμπιστεύεται τις υπηρεσίες του δήμου Χανίων.



Η σύμβαση για το έργο υπογράφεται και οι εργασίες ξεκινούν ανάμεσα στις 16 και τις 18 Ιανουαρίου. “Ημέρα δικαίωσης για τον δήμο Χανίων” χαρακτήρισε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηρακης.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης φτάνει τα δύο έτη. Το έργο φτάνει σε προϋπολογισμό τα 9 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή του εμβληματικού μνημείου που μετρά 108 χρόνια ζωής.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευτύχης Δαμιανάκης τόνισε: «Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα για τα Χανιά. Ακούστηκαν πάρα πολλά σε σχέση με την εκκρεμότητα που προέκυψε σε σχέση με το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πολλές φορές ακούγονται πράγματα μικρόψυχα. Όταν πρόκειται όμως για το καλό της πόλης, δεν χωρούν μικροψυχίες. Πρέπει να εργαζόμαστε όλοι για το καλό της πόλης» τόνισε ο κ. Δαμιανάκης.

Εκ μέρους των καταστηματαρχών, ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Κλειδαράς, ανέφερε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Δημοτική Αγορά εκτός από τους επιχειρηματίες υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Τώρα δίνεται η ευκαιρία με την ανακατασκευή να γίνει όπως πρέπει να είναι. Μια αγορά που πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα και τοπικά προϊόντα»

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, ξεκαθάρισε πως «από την πρώτη στιγμή όλες οι διαδικασίες, οι ερμηνείες ως προς τους χειρισμούς της υπηρεσίας, ως προς τους πολιτικούς χειρισμούς, έδειξαν μια στάση που δεν θα έπρεπε να βγει προς τα έξω, καθώς επρόκειτο για ένα έργο εμβληματικό, που περίμεναν οι Χανιώτες όλα αυτά τα χρόνια, ένα έργο για το οποίο είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης και δεν θα επιβάρυνε ούτε τα νοικοκυριά ούτε τα ταμεία του Δήμου Χανίων».

Σημείωσε μάλιστα, πως η στάση που κράτησε η δημοτική αρχή, ήταν άξια του αποτελέσματος και της θετικής έκβασης της υπόθεσης. «Αυτή η εξέλιξη μας δικαιώνει, καθώς οι ενέργειες τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο αποδείχτηκε πως ακολούθησαν την νόμιμη διαδικασία», τόνισε ο κ. Αλόγλου.

«Ελπίζω και θέλω να πιστεύω, ότι σήμερα όλοι οι Χανιώτες είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με αυτήν την απόφαση» πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης και συμπλήρωσε πως το βάρος που έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, «και άποψη μελετών και από άποψη έργων, καθώς και με την υποστήριξη που παρέχουν στους υπόλοιπους δήμους των Χανίων (…), είναι μεγάλο». Ως προς αυτό ο κ. Καλογριδάκης τόνισε για ακόμα μία φορά την ανάγκη στήριξης του κεντρικού κράτους ως προς τη στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό.

zarpanews.gr

The post Μεγάλη νίκη για τα Χανιά: Ξεκινά το εμβληματικό έργο της Δημοτικής Αγοράς | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη, Χανιά, Ξεκινά, Δημοτικής Αγοράς,megali, chania, xekina, dimotikis agoras