Σπαρακτικές μαρτυρίες συγγενών: Σβήνουν μαζί με τα παιδιά τους – «Να αναγνωρίσω τι; Στάχτη;»

Στους 57 έχει ανέλθει ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2). Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τη μοιραία αμαξοστοιχία, καθώς των συγγενών των θυμάτων.

Η έρευνα των συνεργείων έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκε όλη τη νύχτα στα συντρίμμια των τρένων. Εν τω μεταξύ, άνθρωποι αναζητούν ακόμη τους δικούς τους, ψάχνοντάς τους με αναρτήσεις στα social media.

«Δεν ζει ο αδερφός μου, καθόταν στο πρώτο βαγόνι»

Σπαρακτικές είναι οι δηλώσεις

της αδερφής ενός αγνοούμενου νεαρού, που βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Η ίδια έχει χάσει τις ελπίδες να βρει ζωντανό τον αδερφό της:

«Ήταν στο πρώτο βαγόνι, δεν είναι ζωντανός… Κάνω μία απλή ερώτηση: Πείτε μας τουλάχιστον πού καθόντουσαν οι δικοί μας άνθρωποι. Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να δώσουν μια απλή απάντηση με τους αριθμούς των θέσεων.

Τους είπα θέλετε να το κάνω εγώ τσάμπα; Περιμένουμε τέσσερις ώρες για να παραλάβουμε τους νεκρούς μας. Από τον αδερφό μου βέβαια δεν ξέρω τι θα παραλάβω… λιωμένο κρέας στα σίδερα… δεν ξέρω.

Αυτό που μας απάντησαν τώρα, είναι ότι επειδή χθες η μητέρα μου έδωσε δείγμα DNA, σε όσους έχει ζητηθεί δείγμα DNA, αφορά αποκλειστικά νεκρούς. Το αίμα των νεκρών θα τους πνίξει, όπως και η δική μας οργή», είπε ταραγμένη η γυναίκα.



«Στάχτες πήρα και αποκαΐδια. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη;»

Επίσης, «γροθιά στο στομάχι» είναι τα λόγια μιας μητέρας που έχασε τον 5 χρονών γιο της και τον σύζυγό της, οι οποίοι επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι.

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι» ανέφερε η γυναίκα, μιλώντας στο MEGA.

«Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι.

Και που πήγαμε τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου.

Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά», είπε η ίδια στη συνέχεια.

Η γυναίκα δήλωσε στη συνέχεια πως, όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά. «Δεν είμαι καθόλου καλά. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τι θα πούνε στις μανάδες αυτές», κατέληξε.

«Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει το μήνυμα της θείας ενός νεαρού που τραυματίστηκε σοβαρά στη μοιραία σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη την Τρίτη (28.2.2023) και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η θεία του 20χρονου φοιτητή από τον Βόλο, που ήταν ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπτη με εμπορική αμαξοστοιχία έγραψε στην σελίδα της: «Σκάστε σήμερα όλοι οι πολιτικοί! Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες…»

«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί»

«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί μέσα στο βαγόνι. Πίστευα ότι δεν θα καταφέρω να βγω ζωντανός». Με αυτά τα λόγια, ο 28χρονος Στέργιος Μιναέμης περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων.

«Έβλεπα τις φλόγες, γέμισε το βαγόνι με καπνό, τίποτα δεν μπορούσα να δω γύρω μου και ξαφνικά είδα φως από ένα σπασμένο τζάμι και ειδοποίησα τους υπόλοιπους για να βγούμε έξω. Φέρναμε τούμπες… Δεν ξέραμε πώς και πού θα σταματήσει το βαγόνι», δήλωσε ο νεαρός άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Με τα σημάδια στο πρόσωπό του να μαρτυρούν όσα πέρασε, συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας, λέει πως ο ίδιος ζει από θαύμα.

«Η φωτιά ξέσπασε δίπλα στο σπασμένο τζάμι. Καιγόντουσαν τα καλώδια και έβγαιναν μαύροι καπνοί. Όταν βγήκα, πήδηξα πάνω στα συντρίμμια.

Πατούσα πάνω τους και όλα ήταν ζεστά ακόμα από τη συντριβή. Η πρώτη εικόνα που είδα ήταν ένας άνθρωπος που πετάχτηκε έξω, μπροστά μου. Δεν ξέραμε τι έγινε, εάν συγκρούστηκε το τρένο, εάν χτυπήσαμε σε κάποιο ζώο», ανέφερε.

«Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει»

«Από χθες το πρωί μιλάω με την εταιρεία και προσπαθώ να βρω σε ποιο βαγόνι καθόταν ο πατέρας μου βάσει ηλεκτρονικού εισητηρίου.

Μια απλή διαδικασία, μέσω τραπέζης τη βρίσκω εγώ, αν έχω δεδομένα. Για ποιο λόγο ήρθαν ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας; Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει.

Κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα ήταν μέσα στο τρένο», τόνισε νεαρός του οποίου αγνοούνται ο πατέρας και ο αδερφός.

ieidiseis.gr

The post Σπαρακτικές μαρτυρίες συγγενών: Σβήνουν μαζί με τα παιδιά τους – «Να αναγνωρίσω τι; Στάχτη;» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα