Σέβη Βολουδάκη: “Τα παιδιά μου έδωσαν το θάρρος” – Τι είπε για τον Μανούσο, τα σχολεία, την πολιτική

Συνέντευξη στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά” με την Αθηναΐδα Νέγκα έδωσε η Σέβη Βολουδάκη. Η υποψήφια βουλευτής Χανίων δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για τον Μανούσο Βολουδάκη και την απώλειά του και την απόφαση να κατέβει στις εκλογές:

“Είναι κάτι που δεν θα το σκεφτόμουν από μόνη μου. Το πένθος είναι πολύ νωπό. Όταν μου το πρότεινε ο πρωθυπουργός, μου φάνηκε εξωπραγματικό. Αλλά το συζήτησα με τα παιδιά και μου έδωσαν τόσο κουράγιο και θάρρος. Το συζήτησα με άλλους ανθρώπους και μου είπαν

πως οι ίδιοι θα μου το πρότειναν. Και πήρα την απόφαση να προσπαθήσω, να παλέψω. Ίσως να είναι κάτι που και εκείνος ήθελε.

Στο σπίτι μας η πολιτική υπήρχε. Ο Μανούσος ήταν από παλιά πολιτική οικογένεια. Οι προεκλογικές εκστρατείες, η δραστηριότητα μετά στη Βουλή. Σε όλα ήμασταν μαζί, συζητούσαμε τα πάντα. Έβγαζα φωτογραφίες, διόρθωνα ομιλίες. Τον τελευταίο καιρό συμμετείχαν και τα παιδιά”, είπε η κα Βολουδάκη.

Όταν ρωτήθηκε για τους τομείς προτεραιότητάς της, η υποψήφια βουλευτής μίλησε για το οδικό δίκτυο, τη γεωργική παραγωγή, ενώ δεν παρέλειψε και την παιδεία.

“Μεγάλο πρόβλημα για τα Χανιά είναι οι υποδομές οδικών δικτύων. Όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση περίμενε να είναι έτοιμο το σχέδιο του ΒΟΑΚ, τίποτα όμως δεν υπήρχε. Τώρα είναι στοίχημα λοιπόν, την επόμενη τετραετία αυτό να γίνει.

Πρέπει να ενισχυθούν η γεωργία και η κτηνοτροφία, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται οι παραγωγοί της Κρήτης το ίδιο με τη μητροπολιτική χώρα, γιατί είναι σε νησί και οι συνθήκες δεν είναι ίδιες. Το λάδι πρέπει να τυποποιείται, να προχωρήσει η ονομασία προέλευσης, ώστε να αυξηθεί η τιμή του.

Πρέπει να αυξηθούν τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, να γίνεται σωστή δουλειά και αξιολόγηση. Ο γονιός πρέπει να στέλνει τα παιδιά στο σχολείο και να είναι ήσυχος”.

Η κα Βολουδάκη υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας πως έκανε καλή δουλειά εν μέσω δύσκολων συγκυριών:

“Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα. Είχαμε τους γείτονες, τον κορονοϊό, την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν πήραμε ανάσα. Αλλά κάναμε βήματα μπροστά στην οικονομία, στους μισθούς, πήγαμε παραπέρα”.

Δείτε τη συνέντευξη:
zarpanews.gr

The post Σέβη Βολουδάκη: “Τα παιδιά μου έδωσαν το θάρρος” – Τι είπε για τον Μανούσο, τα σχολεία, την πολιτική appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα