Πώς να μην «τιμήσει» ο Μητσοτάκης την 21η Απριλίου με τέτοιους υπουργούς;

Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την 21η Απριλίου χρεώνεται στον ίδιο, αλλά γράφηκε από κάποιον συνεργάτη του- και αυτό δείχνει το είδος των ανθρώπων στους οποίους έχει αναθέσει τη δημόσια παρουσία του. Αλλά αυτό είναι δικό του θέμα.

Ότι στο κείμενο υπήρχε ο όρος περί «τιμής» της θλιβερής επετείου, από τη μια μπορεί να είναι λάθος, αλλά από την άλλη έχει και στοιχεία …ταυτότητας. Στο υπουργικό Συμβούλιο του απερχόμενου Πρωθυπουργού υπάρχουν πρόσωπα, που αν δεν τιμούν σήμερα, πάντως έχουν τιμήσει στο παρελθόν τη χούντα.

Ο Μάκης Βορίδης ασφαλώς δεν ήταν

εναντίον του πραξικοπήματος του 1967 , όταν ακόμη και με τον Παπαδόπουλο έγκλειστο, αποδέχονταν την «τιμή« να τον εκπροσωπεί ως επικεφαλής της «Νεολαίας» του «κόμματός του» σκαντζάροντας τον Μιχαλολιάκο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν και τόσο φανατικός εχθρός της χούντας, όταν μιλούσε για την καλή οικονομία της και συζητούσε ανταλλάσσοντας κοπλιμέντα με τον Παττακό…

Η σταδιοδρομία τους στον ΛΑΟΣ, μαζί με τον Πλεύρη, τον Βελόπουλο και άλλους- δίπλα σε χουντικούς με δράση, επί χούντας- δεν απέπνεε αποστροφή προς την κατάλυσή της Δημοκρατίας το 1967.

Για να μην μιλήσουμε για τους συνεργάτες της χούντας σε πολλά επίπεδα που στη συνέχεια σταδιοδρόμησαν στη ΝΔ.

Η ανούσια και σε πολλά σημεία ακαταλαβίστικη ανακοίνωση που έβαλαν τον Μητσοτάκη να υπογράψει δεν είναι τόσο αθώα , ως προς τις αντιλήψεις όσων την έγραψαν.

Τι σημαίνει «επιβολή» της δικτατορίας, χωρίς να αναφέρεται ποιοι την «επέβαλαν», ποιοι τη στήριξαν και ποιοι την προετοίμασαν με κορυφαία περίπτωση της Αποστασία.
Πρέπει να είσαι ανιστόρητος και πορωμένος, ώστε σε μια τέτοια επέτειο να κάνεις νύξεις κατά της Αριστεράς…

Γι αυτό μίλησαν για «τιμή», που αντικαταστάθηκε με την «υποδοχή» – πολύ μακριά από την έννοια της καταδίκης.

Πώς να καταδικάσεις τα σπλάχνα σου;

ieidiseis.gr

The post Πώς να μην «τιμήσει» ο Μητσοτάκης την 21η Απριλίου με τέτοιους υπουργούς; appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα