Πώς φαίνονται τέσσερα διάσημα αξιοθέατα της Ελλάδας από ψηλά – Εικόνες που εντυπωσιάζουν

Είναι γνωστά στα πέρατα του κόσμου. Είναι πολυφωτογραφημένα, βραβευμένα και με πολλές διακρίσεις. Είναι τα διάσημα αξιοθέατα της Ελλάδας που μετρούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια ζωής. Κάποια μπορεί να τα έχεις επισκεφθεί και κάποια όχι.

Το σίγουρο είναι ότι τα έχεις δει δεκάδες φορές σε φωτογραφίες. Και πλέον, η τεχνολογία έχει προσφέρει νέους τρόπους και προοπτικές με τις οποίες μπορείς να δεις τα διάσημα μέρη της Ελλάδας.

Και τα drone, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, είναι μια από αυτές τις τεχνολογικές εφευρέσεις που μας δίνουν πάντα μια ενδιαφέρουσα και άγνωστη προοπτική, από ψηλά.

Παρθενώνας, Ακρόπολη

Το πιο διάσημο και συγκλονιστικό αξιοθέατο της Ελλάδας. Έχουν γραφτεί ύμνοι και χιλιάδες γραμμές για τον Παρθενώνα και σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να αποτυπώσει ακριβώς το μεγαλειώδες δημιούργημα που κατασκευάστηκε χιλιάδες χρόνια πριν. Ο Παρθενώνας είναι εντυπωσιακός από όποια οπτική κι αν τον θαυμάσεις αλλά οι εικόνες από ψηλά σίγουρα είναι άκρως εντυπωσιακές. Ένα εμβληματικό μνημείο της αρχαιότητας με ακόμη πιο σπουδαία ιστορία όσον αφορά το τρόπο κατασκευής του. Δεν είναι τυχαία στη λίστα με τα πλέον συγκλονιστικά αξιοθέατα του κόσμου. Όσον αφορά τον σκοπό του, κατασκευάστηκε προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Σήμερα είναι το στολίδι της Αθήνας και της Ελλάδας.

Αρχαιολογικός χώρος Δελφών

Ένα μέρος γεμάτο ιστορία. Εκεί που κάνεις ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και τον πολιτισμό. Θα ακούσεις να αποκαλούν τους Δελφούς και ομφαλό της γης και όχι άδικα. Εκεί σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου. Επί πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Η ιστορία των Δελφών χάνεται στην προϊστορία και στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων. Κάτι που νιώθεις και εισπράττεις μόλις φτάσεις στον αρχαιολογικό χώρο. Σε πλημμυρίζει αυτό το συναίσθημα από τα πρώτα λεπτά. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί αρχικά υπήρχε ιερό αφιερωμένο στη γυναικεία θεότητα της Γης, και φύλακάς του ήταν ο φοβερός δράκοντας Πύθων. Οι εικόνες από ψηλά, σαν να έχεις φτερά προκαλούν δέος.

Ναός του Ποσειδώνα, Σούνιο

Πρόκειται για ένα από τα πλέον γνωστά και επιβλητικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Ο Ναός του Ποσειδώνα δεσπόζει στο Σούνιο και προκαλεί δέος σε όποιον τον επισκεφθεί από κοντά. Χτίστηκε μόλις σε τέσσερα χρόνια με την κατασκευή του να ξεκινά το 444 π.Χ. και ενώ ήδη κτιζόταν ο Παρθενώνας. Αν και δεν είναι γνωστός ο αρχιτέκτονας, θεωρείται ότι είναι το πρόσωπο με αυτόν που έκτισε και το Ηφαιστείο (το γνωστό Θησείο) στην Αθήνα. Ο ναός χωρίζεται στην πραγματικότητα σε τρία μέρη: τον πρόναο, τον σηκό, με το λατρευτικό άγαλμα του θεού και τον οπισθόδομο. Ήταν εκεί όπου φυλάσσονταν τα αφιερώματα και το «ποσειδωνιακό χρήμα» από τα μεταλλεία του Λαυρίου. Σήμερα προκαλεί θαυμασμό και δέος και το να απολαύσεις εκεί το ηλιοβασίλεμα αποτελεί μοναδική εμπειρία. Πόσω μάλλον να μπορούσες να το θαυμάζεις συνεχώς από ψηλά…

Λευκός Πύργος, Θεσσαλονίκη

Σήμερα κατατεθέν όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας. Το στολίδι του Θερμαϊκού είναι εξίσου εντυπωσιακό και όταν το κοιτάς από ψηλά, όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις ώρες της ημέρας. Ο Λευκός Πύργος είναι ένα οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα και χτίστηκε πιθανόν μεταξύ 1450-70. Το εντυπωσιακό και φημισμένο αξιοθέατο, αυτό έχει 6 ορόφους, 34 μέτρα ύψος και 70 μέτρα περίμετρο. Έχει θέα την παραλία της Θεσσαλονίκης και εκεί έχουν δοθεί πολλά ραντεβού αφού αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο συνάντησης. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι στην αρχή ο Λευκός Πύργος ονομαζόταν Πύργος του Λέοντος, όπως αναφέρει τουρκική επιγραφή του 1535-1536, η οποία υπήρχε στην είσοδό του εξωτερικού περιβόλου. Το σίγουρο είναι ότι σου κλέβει την καρδιά με την πρώτη ματιά.

Αυτά ήταν τέσσερα μόνο από τα πολλά και σπουδαία αξιιοθέατα και μνημεία της Ελλάδας. Αυτά για τα οποία ταξιδεύουν στην χώρα μας εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Για να θαυμάσουν τον ήλιο και τη θάλασσα και να γνωρίσουν από κοντά μνημειώδη δημιουργήματα των ανθρώπων και της φύσης…

newsbeast.gr

The post Πώς φαίνονται τέσσερα διάσημα αξιοθέατα της Ελλάδας από ψηλά – Εικόνες που εντυπωσιάζουν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα