“Ανάσα” για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χανίων – Επιστρέφουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Στις θέσεις τους επιστρέφουν σήμερα, μετά από 16 μήνες απουσίας, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων αλλά και ολόκληρης της χώρας, οι οποίοι βρίσκονταν σε αναστολή, καθώς δεν είχαν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού. Η εξέλιξη αυτή, θα συμβάλει σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο έχει «γονατίσει» από την έλλειψη προσωπικού.

Για την επιστροφή των 30 περίπου υγειονομικών του νοσοκομείου Χανίων, μίλησε το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου

Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης:

«Με χαρά δεχόμαστε τους συναδέλφους πίσω. Τους περιμέναμε πως και πως, γιατί οι ανάγκες σε όλα τα νοσοκομεία, όπως και στο δικό μας είναι τεράστιες και ήταν τεράστιο το κενό με την απουσία τους όλο αυτό το διάστημα. Ο αριθμός αυτός άλλαζε γιατί κάποιοι συνάδελφοι είχαν νοσήσει και δεν ήταν σταθερός ο αριθμός, ήταν περίπου 29 με 30 άτομα. Οι άδειές μας έχουν μείνει πίσω., γιορτές, αργίες, καλοκαίρι… όλοι οι συνάδελφοι έχουν ταλαιπωρηθεί και περιμένουμε να πάρουμε μια ανάσα».

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι που θα επιστρέψουν στη θέση τους, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει δύο υποχρεωτικά ράπιντ τεστ και χρήση της μάσκας υψηλής προστασίας ενώ αποκλείονται από τις ΜΕΘ και τις μονάδες τεχνητού νεφρού.

Ο κ.Γεωργιακάκης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι επέστρεψαν άτυπα από χθες ωστόσο η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιστροφή στα καθήκοντά τους θα γίνει σταδιακά:

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Άτυπα οι συνάδελφοι έχουν επιστρέψει στη δουλειά μέχρι να λάβουν το εμπιστευτικό πρωτόκολλο από την υπηρεσία, της άρσης της αναστολής, αλλά λόγω και των υπηρεσιακών αναγκών και λόγω του ΦΕΚ που βγήκε το Σάββατο οι συνάδελφοί μας έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και σιγά σιγά θα λάβουν από τον κλητήρα την άρση αναστολής την επίσημη στα χέρια τους».

Την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών αποφάσισε, μετά από προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ, το Γ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας (νοσοκομεία), από τις 14/4 και έως τις 31/12 του 2022.

zarpanews.gr

The post “Ανάσα” για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χανίων – Επιστρέφουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα