Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείτε

Ποια είναι η καλύτερη ώρα μέσα στην ημέρα για να ασκηθείτε; Σίγουρα οι περισσότεροι θα απαντήσετε: «Όποτε έχω χρόνο…» και δεν έχετε άδικο, όμως το σώμα σας ανταποκρίνεται διαφορετικά στην άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι σημαντικό να προγραμματίζετε την προπόνηση σας, ανάλογα με το στρες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Παρακάτω θα μάθετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή να επισκεφτείτε το γυμναστήριο, ώστε να λάβετε όλα τα οφέλη.

Αν έχετε μια συνάντηση που σας αγχώνει…

Ασκηθείτε λίγο πριν. Τριάντα λεπτά μέτριας έντασης άσκηση μπορεί να μειώσει το στρες και να ενισχύσει την παραγωγή της ντοπαμίνης, ένας νευροδιαβιβαστής που έχει την ιδιότητα να μεταφέρει μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο προκαλώντας ευχαρίστηση και ευφορία. Έτσι αφού τελειώσετε την άσκηση θα νιώσετε πιο χαλαροί και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το ραντεβού σας.

Αν έχετε προβλήματα στον ύπνο…

Ασκηθείτε πριν κοιμηθείτε. Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η σωματική δραστηριότητα πριν πέσετε στο κρεβάτι καθιστά δύσκολη τη διαδικασία του ύπνου. Αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το National Sleep Foundation, όσοι γυμνάζονται το βράδυ, κοιμούνται καλύτερα σε σχέση με εκείνους που γυμνάζονται άλλες ώρες μέσα στην ημέρα. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε προβλήματα αϋπνίας, ασκηθείτε λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Αν θέλετε να αποτρέψετε τους τραυματισμούς…

Ασκηθείτε το απόγευμα. Εάν είστε επιρρεπείς σε διαστρέμματα και σε τραυματισμούς των μυών, ασκηθείτε τις απογευματινές ώρες. Νωρίς το πρωί η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και το σώμα σας είναι πιο ευάλωτο στους μικροτραυματισμούς. Για να αποφύγετε τα ατυχήματα, γυμναστείτε ανάμεσα στις 16:00 και στις 19:00.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος…

Ασκηθείτε νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition όσοι ασκούνται το πρωί καίνε 20% περισσότερο λίπος σε σύγκριση με εκείνους που προγραμματίζουν απογευματινές ώρες την προπόνηση τους.

Αν θέλετε να αποφύγετε τις εποχιακές αλλεργίες…

Ασκηθείτε το βράδυ. Οι εποχιακές αλλεργίες προκαλούνται συνήθως από τη γύρη, τα επίπεδα της οποίας είναι υψηλότερα τις ώρες τέσσερις με δέκα το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι αν πάτε για τρέξιμο νωρίς το πρωί, μπορεί να καταλήξετε με βουλωμένη μύτη και με κατακόκκινα μάτια. Οι επιλογές που έχετε είναι δυο: Πρώτον να γυμνάζεστε το πρωί σε εσωτερικούς χώρους ή αργότερα όταν τα επίπεδα της γύρης θα είναι χαμηλότερα.

Πηγή: jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα