Πίτσα με λευκή σάλτσα, καπνιστό σολομό και φρέσκο κρεμμυδάκι

Φτιάξτε εύκολα αυτή την ιδιαίτερη πίτσα με σολομό σε συνταγή Μάκη Γεωργιάδη, με έμπνευση, υλικά και τεχνικές της Ιταλίας.

Υλικά

Μερίδες: 2

250 γρ. ζύμη για πίτσαλίγο αλεύρι για πασπάλισμα125 γρ. crème fraîche (στα σούπερ μάρκετ)2 κουτ. γλυκού sauce horseradish1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα στα 32-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο100 γρ. σολομό καπνιστό, σε κομματάκια1 χούφτα ρόκαχυμό
από ½ λεμόνιμαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την crème fraîche με τη sauce horseradish, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι.Σε ένα σχαροτήγανο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλειμμένα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για 4΄ ή μέχρι να μαραθούν λίγο.Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία μεγάλη ή δύο μικρότερες λεπτές βάσεις για πίτσα.Την αλείφουμε με το μείγμα crème fraîche, μοιράζουμε τον σολομό και τα μισοψημένα φρέσκα κρεμμυδάκια.Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και ψήνουμε για 8΄-10΄ ή μέχρι να γίνει πολύ τραγανή η βάση.Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού γαρνίρουμε με ρόκα και σερβίρουμε αμέσως.

olivemagazine.gr

The post Πίτσα με λευκή σάλτσα, καπνιστό σολομό και φρέσκο κρεμμυδάκι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πίτσα,pitsa