Χανιά | Πότε θα μαζέψουν τα… απομεινάρια του διαλυμένου σκάφους στην Αγία Ρουμέλη

Την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και αυτό υπό προϋποθέσεις, σχεδιάζει να απομακρύνει τα απομεινάρια του πλοίου “Απόλλων Κ” από την Αγ. Ρουμέλη το Λιμενικό Ταμείο ν. Χανίων.

Το πλοίο, ως γνωστόν, διαλύθηκε ολοσχερώς στην τελευταία κακοκαιρία, αλλά αυτό δεν έκανε ευκολότερο το έργο της απομάκρυνσης.

Κλιμάκιο του Λιμενικού Ταμείου μετέβη την Τρίτη στην Αγ. Ρουμέλη για αυτοψία, ενώ επιθεώρηση έκανε και το Λιμενικό. Το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει για να καταλήξει στο τί ακριβώς θα κάνει πια με τα συντρίμμια του ναυαγίου.

Ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως η απομάκρυνση

θα υλοποιηθεί, γιατί παραμένει ασφυκτικό το νομικό πλαίσιο, ενώ υπάρχουν και πρακτικές δυσκολίες.

Η διοίκηση του ταμείου θα προσπαθήσει να βρει διέξοδο για να αναθέσει επιτέλους τη διαδικασία ανάσυρσης, μέσω διάταξης που επικαλείται ειδικές περιστάσεις. Για την ανάσυρση όμως απαιτούνται δύτες, όπως και μηχανήματα και φορτηγά.

Σε περίπτωση που τα διαδικαστικά ολοκληρωθούν, τα μηχανήματα θα μεταφερθούν με το πλοίο της γραμμής στην Αγ. Ρουμέλη για να εκτελεστούν οι εργασίες, ενώ τα συντρίμμια του σκάφους στη συνέχεια θα πρέπει να μεταφερθούν πίσω στα Χανιά, καθώς η απόρριψή τους δεν μπορεί να γίνει σε οποιονδήποτε χώρο.

“Δεν είναι εύκολα τα πράγματα”, σχολίασε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του ταμείου, Δημήτρης Βιριράκης, όταν του ζητήθηκε να απαντήσει αν πράγματι την Πέμπτη θα γίνει επιτέλους η ανάσυρση.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Πότε| Πότε θα μαζέψουν τα… απομεινάρια του διαλυμένου σκάφους στην Αγία Ρουμέλη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα