Πέντε τροφές που δυναμώνουν τα μαλλιά

Ο ήλιος, το συχνό λούσιμο, το πιστολάκι και η υπερβολική χρήση προϊόντων styling αποδυναμώνουν και ξεραίνουν τα μαλλιά σου. Ακόμη και αν χρησιμοποιείς τις κορυφαίες μάσκες της αγοράς, είναι αρκετά δύσκολο να επανέλθουν μετά από πολύ καιρό «κακοποίησης».

Θέλεις να αποκτήσεις τα δυνατά υγιή, μαλλιά που κάποτε ταλαιπωρούσες, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μία περιουσία ή να τα κόψεις δέκα δάχτυλα;

Το μυστικό δεν βρίσκεται μόνο στις μάσκες περιποίησης, αλλά και στη διατροφή. Εσύ το ήξερες ότι ορισμένες τροφές μπορούν να λειτουργήσουν

θαυματουργά τόσο για το δέρμα όσο και για τα μαλλιά σου;

Εν μέσω νηστείας κάναμε πολλές ερωτήσεις σε διατροφολόγους του Douleutaras.gr και εκείνες μας έδωσαν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις πέντε τροφές που κάνουν θαύματα!

Κίτρινες Πιπεριές

Εσύ το ήξερες ότι μία κίτρινη πιπεριά έχει σχεδόν πέντε φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι; Η βιταμίνη C είναι από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας.

Μεταξύ άλλων ευεργετικών δράσεων, ενισχύει τον άξονα και τους θύλακες της τρίχας, δυναμώνοντας τα μαλλιά και αποτρέποντας το «σπάσιμο». Βάλε στην καθημερινή σου διατροφή τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και θα δεις άμεσα αποτελέσματα!

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι γεμάτο σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι ο σίδηρος, η βιταμίνη Α και D αλλά και το φυλλικό οξύ. Όπως τα περισσότερα φυλλώδη λαχανικά έτσι και το σπανάκι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά ώστε να έχουν τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερή όψη.

Γιατί δεν δοκιμάζεις μία σαλάτα με σπανάκι, αμύγδαλο, ελαιόλαδο και βαλσάμικο; Αυτή η διαιτητική επιλογή δεν θα βοηθήσει μόνο τα μαλλιά αλλά και τη σιλουέτα σου!

Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα που βοηθούν το σώμα μας να διατηρήσει την υγρασία, με αποτέλεσμα η χαίτη μας να δείχνει υγιής και λαμπερή.

Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα αυτών των ξηρών καρπών σε πρωτεΐνη συντελεί σημαντικά στην τόνωση των θυλάκων της τρίχας. Έτσι τα μαλλιά σου δυναμώνουν με τον πιο φυσικό τρόπο.

Κανέλα

Αν σου αρέσει η κανέλα, σίγουρα θα ενθουσιαστείς με όσα ακολουθούν. Ρίξε λίγη περισσότερη κανέλα στον καφέ, τα δημητριακά, τη βρώμη ή το γιαούρτι σου. Βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα τριχοθυλάκια μας!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η κανέλα βρίσκεται σε πληθώρα προϊόντων περιποίησης μαλλιών, αφού δρα θαυματουργά ενάντια στην τριχόπτωση!

Σολωμός

Ψάρια πλούσια σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα όπως είναι το ο σολωμός, η σαρδέλα και το σκουμπρί λειτουργούν ευεργετικά για το δέρμα αλλά και τα μαλλιά μας.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Ω3 βρίσκονται σε κυτταρικές μεμβράνες στο τριχωτό της κεφαλής μας, συνιστούν περίπου το 3% της τρίχας και βοηθούν σημαντικά στην ενυδάτωση των μαλλιών μας.

Προσπάθησε να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και θα δεις άμεσα αποτελέσματα, όχι μόνο στα μαλλιά αλλά κυρίως στο σώμα και τη διάθεση σου!

douleutaras.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα