Παρουσίαση των βιβλίων του Χανιώτη συγγραφέα Αριστείδη Αρχοντάκη | Photos

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ, 2 Μαΐου, η παρουσίαση των βιβλίων του Χανιώτη συγγραφέα, Αριστείδη Αρχοντάκη. Πρόκειται για τα τρία πρόσφατα βιβλία του, ΤΟ ΑΣΉΚΩΤΟ ΆΧΘΟΣ ΜΙΑΣ ΑΛΉΘΕΙΑΣ, ΦΊΛΟΙ ΑΦΥΛΟΙ, Η ΕΝΤΕΛΈΧΕΙΑ ΕΝΌΣ ΠΟΙΗΤΉ.

Η παρουσίαση έγινε στον φιλόξενο χώρο του ιστιοπλοϊκού ομίλου Χανίων παρουσία πολλών φίλων, συγγενών και βιβλιόφιλων πολιτών της πόλης μας.

Για τα βιβλία μίλησαν η Γιούλα Κανιτσάκη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ηθοποιός και η Αργυρώ

Τζαγκαράκη, εκπαιδευτικός, η οποία διάβασε ένα κριτικό σημείωμα της Ρούλας Βουράκη.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος εκπαιδευτικός και ραδιοφωνική παραγωγός, Κοκοτσάκη Ανδρονίκη.

Ο Αριστείδης Αρχοντάκης αντιμετωπίζει με τόλμη και ευαισθησία το μείζον ζήτημα της ψυχικής υγείας και κατ’ επέκταση της ψυχικής ασθένειας στο έργο του “Το ασήκωτο άχθος μιας Αλήθειας”. Ο συγγραφέας αντιμετωπίζει τους ήρωες του με ενσυναίσθηση και κατανόηση, με ώριμο και ψύχραιμο βλέμμα.

Η βιογραφία του Αριστείδη Αρχοντάκη

Ο Αριστείδης Γ. Αρχοντάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1968. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Φυσικής το 1994 και έκτοτε εργάζεται στα Χανιά βοηθώντας μαθητές στα μαθήματά τους. Έχει πάθος με το διάβασμα και τη λογοτεχνία.

Κάποτε αποφάσισε να γράψει κι αυτός όταν τον καλούσαν οι περιστάσεις. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον τοπικό κρητικό τύπο. Το 2013 εξέδωσε απ’ τις εκδόσεις Έρεισμα μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Υπερηχογράφημα» και ακολούθησε η έκδοση ενός μυθιστορήματος με τίτλο « Ένας επαναστάτης Δον Ζουάν» το 2015 πάλι απ’ τις εκδόσεις Έρεισμα.Το 2018 εξέδωσε μια σειρά μικρών ιστοριών “Πολύ μικρά γλυκά τίποτα, φυλαγμένα σε σπιρτόκουτα”, ενώ τον Οκτώβρη του 2020 εκδίδει το αφήγημα “Το ασήκωτο άχθος μιας αλήθειας” με τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ.

9+1 αφηγηματικές ιστορίες οι οποίες γράφτηκαν την περίοδο της πρώτης καραντίνας της πανδημίας, βρίσκονται στο βιβλίο ΦΙΛΟΙ ΑΦΥΛΟΙ που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ τον Οκτώβρη του 2021. Η νουβέλα με τίτλο “Η ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗ” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σμίλη τον Φεβρουάριο 2022.

Το διήγημα του «Υπερηχογράφημα» απέσπασε τον πρώτο έπαινο σε Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Λογοτεχνών το 2009 ενώ το διήγημά του «Ο Μάρκος και η Άννα» απέσπασε το πρώτο βραβείο σε παγκρήτιο λογοτεχνικό διαγωνισμό το 2013 που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στο Ηράκλειο με κριτή το Μάνο Κοντολέων. Τον Νοέμβρη 2017 το διήγημα του “Επάγγελμα ποιητής” συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο “Μικρές Επαναστάσεις” από τις εκδόσεις Παράξενες μέρες.

Το διήγημα του “Ο κοιμισμένος άγγελος” συμπεριλήφθηκε στην έκδοση του Kαλλιτεχνικού Ημερολογίου 2018 από τον ιστότοπο tovivlio.net. Το 2017 το διήγημα του “Επιτύμβια στήλη” απέσπασε τον Α΄ Έπαινο στο διαγωνισμό διηγήματος-διαβάζοντας τον Καζαντζάκη, απ’ την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Το διάβασμα ανήκει στις πρώτες προτεραιότητες του κι αν καταφέρει να γράψει στη συνέχεια κάτι θα είναι ευτυχής.

zarpanews.gr

The post Παρουσίαση των βιβλίων του Χανιώτη συγγραφέα Αριστείδη Αρχοντάκη | Photos| Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα