Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό μήκους ο Τεντόγλου – Στον τελικό άλματος επί κοντώ η Στεφανίδη

Στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου προκρίθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,03 μέτρα και τα ξημερώματα της Κυριακής (04:20 ώρα Ελλάδος) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, για να φτάσει έτσι στο περίφημο quintuple, την κατάκτηση και των 5 μεγάλων τίτλων.

Ο Γρεβενιώτης άλτης ξεκίνησε με πρώτο έγκυρο άλμα στα 8,03μ., ενώ το δεύτερο ήταν άκυρο. Ενιωθε ωστόσο μία ασφάλεια καθώς δεν υπήρχαν αθλητές να βγάλουν μεγάλο άλμα, με αποτέλεσμα η πρόκριση να πάει σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Ο προκριματικός είχε και «βόμβες» καθώς εκτός έμειναν οι Λάσα,

Σαμάαι, οριακά πέρασε ως 12ος ο Μασό, ενώ ο κάτοχος του τίτλου, ο Τζαμαϊκανός Γκέιλ, δεν κατέβηκε καθώς δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.

Μία επιτυχημένη προσπάθεια στα 4,50 μέτρα ήταν αρκετή για την Κατερίνα Στεφανίδη για να προκριθεί στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στις ΗΠΑ.

Ο προκριματικός του άλματος επί κοντώ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα με μόλις 11 αθλήτριες να παίρνουν τα 4,50μ., ενώ το όριο ήταν 4,65μ. Αντί για 12αδα όμως θα έχουμε 15αδα στον τελικό καθώς τέσσερις αθλήτριες ισοβάθμησαν στην 12η θέση με 4,35μ. Στις 15 αθλήτριες που προκρίθηκαν δεν είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ.

Η Κυριακοπούλου πέρασε αρχικά τα 4,20μ., με την δεύτερη προσπάθεια και χρειάστηκε 3 για να προσπεράσει τα 4,35μ., ενώ απέτυχε στα 4,50μ. Η Πόλακ από την πλευρά της, είχε το ίδιο ξεκίνημα καθώς πέρασε με την δεύτερη τα 4,20μ. Το ίδιο έκανε στα 4,35μ., ενώ έριξε τον πήχη 3 φορές στα 4,50μ., με αποτέλεσμα να αποκλειστούν και οι δύο.

newsbeast.gr

The post Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό μήκους ο Τεντόγλου – Στον τελικό άλματος επί κοντώ η Στεφανίδη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, Τεντόγλου –, Στεφανίδη,pagkosmio protathlima stivou, tentoglou –, stefanidi