Όταν ο Τσίπρας έλεγε για τα “50ευρα και 30ευρα” του Power Pass | Video

Η δικαίωση του Τσίπρα για το Power Pass

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή ότι οι δικαιούχοι του Power Pass | Videoθα λάβουν «50ευρα και 30ευρα» παρά τα όσα ακούγονταν και γράφονταν περί 600 ευρώ, κρούωντας τον κώδωνα ότι «όταν αποκαλυφθεί η απάτη, η οργή θα γίνει μεγαλύτερη».

Το ημερολόγιο

έγραφε 5 Μαΐου όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε με τηλεοπτικό του μήνυμα το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, γνωστό στη συνέχεια και ως Power Pass, η εξειδίκευση του οποίου έγινε την επόμενη μέρα από τους αρμόδιους υπουργούς Κώστα Σκρέκα, Χρήστο Σταϊκούρα και Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας ασκούσε για πρώτη φορά κριτική στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για πολιτική απάτη, η οποία θα αποκαλυφθεί, αργότερα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε χθες 600 € αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκ. ευρώ για 4,2 εκ. καταναλωτές. Όποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε χθες 600€ αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή.
Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκ. ευρώ για 4,2 εκ. καταναλωτές.
Όποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) May 6, 2022

Το ίδια είπε και μία μέρα αργότερα, στις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Κερατσίνι. «Όταν τον Ιούνιο, θα έρθει η ώρα οι καταναλωτές να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, θα αποκαλυφθεί η απάτη. Και τότε η οργή θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Είναι καλό κανείς να λέει την αλήθεια στον κόσμο, γιατί τα πράγματα γίνονται χειρότερα μετά».

Ενώ στις 10 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια Υγεία, το έκανε ακόμα πιο συγκεκριμένο, προβλέποντας ότι οι καταναλωτές θα λάβουν 50ευρα και 30ευρα, όπως ακριβώς συνέβη.

«Θέλω σήμερα να καταθέσω την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας, διότι τα μέτρα που ανακοινώσατε αφήνουν για άλλη μια φορά ανέγγιχτο το μηχανισμό της αισχροκέρδειας και ανακοινώσατε με πλαστό τρόπο ότι θα δώσετε πίσω αναδρομικά 600 ευρώ από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάϊο για τους υπέρογκούς λογαριασμούς.

Και όταν πάει να κάνει κανείς το λογαριασμό τι θα πάρουν πίσω βλέπουν ότι θα έχετε προϋπολογίσει 280 εκατομμύρια για 4 εκατομμύρια καταναλωτές. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ σε σας αλλά θα μεγαλώσεις και την ενεργή την κοινωνία. Δεν καταλαβαίνετε ότι αντί να δει 600 ευρώ, θα βλέπει 50ευρα και 30ευρα».

ieidiseis.gr

The post Όταν ο Τσίπρας έλεγε για τα “50ευρα και 30ευρα” του Power Pass | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν, Τσίπρας, “50ευρα, 30ευρα”, Power Pass | Video,otan, tsipras, “50evra, 30evra”, Power Pass | Video