Οι πολιτιστικές διαδρομές της Ευρώπης περνούν από τα Χανιά: Χρήσιμα συμπεράσματα και η πρόταση Σημανδηράκη για τον κινηματογράφο του Κήπου | Video + Photos

Με ενδιαφέρουσες επισημάνσεις, χρήσιμα συμπεράσματα και μια πρόταση για το μέλλον που θα φέρει τα Χανιά στην εκκίνηση μιας δεύτερης πολιτιστικής διαδρομής, ολοκληρώθηκαν  την Παρασκευή οι εργασίες για το 11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης που φιλοξενήθηκε στην πόλη μας.

Η καταληκτική εκδήλωση,  έλαβε χώρα στο θέατρο

«Μίκης Θεοδωράκης», με την παρουσία Eυρωπαίων αξιωματούχων, πολιτικών και των τοπικών φορέων, με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, να καταθέτει επίσημη πρόταση για πιστοποίηση διαδρομής θερινών σινεμά της Ευρώπης, η οποία θα ξεκινά από τον δημοτικό κινηματογράφο του Κήπου που είναι ο αρχαιότερος εν λειτουργία θερινός κινηματογράφος στον κόσμο.  

«Σήμερα, στο κλείσιμο των εργασιών καταθέτουμε την δική μας πρόταση βαδίζοντας στον ήδη επιτυχημένο δρόμο των καφέ της της Ευρώπης, να θεσπιστεί η διαδρομή των θερινών σινεμά .Τα Χανιά διαθέτουν τον αρχαιότερο εν λειτουργία θερινό κινηματογράφο στον κόσμο. Άρα έχουμε κάθε λόγο να στηριχτούμε σε αυτό το δεδομένο να κινητοποιήσουμε και τους υπόλοιπους θερινούς κινηματογράφους σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Στο μήνυμά του, σημείωσε: «Για τρεις ημέρες η καρδιά της Ευρώπης χτύπησε εδώ στα Χανιά (…) Ένα θετικό μήνυμα του Forum είναι κάτι που έχει ανάγκη η Ευρώπη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και αφορά την ανάγκη να αποδείξουμε ότι ο πολιτισμός είναι το σημαντικότερο εργαλείο που συνδέει τους πολιτισμούς της Ευρώπης, να δείξουμε ότι οι τοπικές πρωτοβουλίες και η συνεργασία των τοπικών φορέων μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα αλλά να δούμε και καλές πρακτικές ώστε να προτείνουμε και νέες διαδρομές εδώ στα Χανιά.

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα είναι ότι οι πολίτες της Ευρώπης επικοινωνούν και συνδέονται μέσα από τον πολιτισμό, ότι υπάρχει διάθεση να μάθουμε και να συνδεθούμε στη βάση του πολιτιστικού αποθέματος και ότι υπάρχει πολύ αισιόδοξο μέλλον αφού μπορούμε οι τοπικοί  φορείς και συνεργαζόμαστε, όπως δείξαμε στο συγκεκριμένο και εξαιρετικά σημαντικό φόρουμ.



Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, μίλησε για την τελετή λέγοντας, πως δόθηκε η ευκαιρία στα Χανιά και την Κρήτη να γνωρίσουν φορείς και ανθρώπους του πολιτισμού από όλη την Ευρώπη. «Επειδή έχω μιλήσει με τους συνέδρους, θεωρώ ότι είναι όλοι ευχαριστημένοι και σε επίπεδο Forum αλλά και για την φιλοξενία. Ο πολιτισμός είναι ένα μεγάλο ατού για την Κρήτη και μπορούμε να επενδύσουμε εκεί» τόνισε ο κ. Καλογερής.



Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης σημείωσε πως 400 προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη βρίσκονται στα Χανιά. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πρεσβευτές των Χανίων φεύγοντας από εδώ» είπε ο ίδιος και προσέθεσε ότι μετά την λήξη της τελετής έξω από το θέατρο θα υπάρχουν εδέσματα του τόπου, ώστε οι ίδιοι να δοκιμάσουν τις γεύσεις της πόλης μας.



Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

zarpanews.gr

The post Οι πολιτιστικές διαδρομές της Ευρώπης περνούν από τα Χανιά: Χρήσιμα συμπεράσματα και η πρόταση Σημανδηράκη για τον κινηματογράφο του Κήπου | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα