Ο πραγματικός λόγος που μπορεί να λαχταρήσετε μία σούπα

Όταν λαχταράτε ένα συγκεκριμένο φαγητό, τίποτα άλλο στο ντουλάπι της κουζίνας ή το ψυγείο σας δεν θα σας ικανοποιήσει. Πίτσα, μπέργκερ, σουβλάκι και σοκολάτα βρίσκονται σίγουρα την κορυφή των προτιμήσεων όλων. Αλλά έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να αναζητά διακαώς ένα ζεστό πιάτο με σούπα; Εκτός από τη γεύση που μπορεί να σας έχει λείψει, υπάρχει κάτι περισσότερο

στη λαχτάρα σας για σούπα που μπορεί να σας κάνει να την αναζητήσετε.

Σύμφωνα με το BBC News και όσα αναφέρει το healthdigest.com, η σούπα προσφέρει βαθιά συναισθηματική ικανοποίηση. Για αιώνες, οι άνθρωποι έτρωγαν σούπα όταν ένιωθαν άρρωστοι ή αδύναμοι κάτω από διάφορες καιρικές συνθήκες, ενώ είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη τροφή έχει καταπραϋντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σύμφωνα με τον Ken Albala, ιστορικό τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού στην Καλιφόρνια.

Αλλά ακόμη και αυτά τα οφέλη μπορεί να προέρχονται περισσότερο από το πώς πιστεύουμε ότι η σούπα θα μας κάνει να νιώσουμε. «Φαίνεται ότι αντί για τροφές που είναι επιστημονικά αποφασισμένες να βοηθήσουν στην ανάρρωση, αυτές είναι κυρίως τροφές άνεσης… πηγάζουν από μακροχρόνια έθιμα παρά από οποιαδήποτε εμπειρικά επαληθεύσιμα διατροφικά στοιχεία», συμπλήρωσε ο Albala.

Επειδή εδώ και αιώνες οι σούπες ήταν το καλύτερο φαγητό όταν κάποιος αισθανόταν απογοητευμένος, η σούπα είναι αναμφισβήτητα ανακουφιστική. Αν πιάνεις τον εαυτό σου, λοιπόν, να λαχταρά σούπα, μπορεί να οφείλεται στο ότι αισθάνεσαι άρρωστος ή λυπημένος και έτσι αναζητάς κάποια παρηγοριά. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσεις απογοητευμένη απόλαυσε ένα πιάτο με ζεστή σούπα και δες αν θα σε βοηθήσει.

Γιατί έχουμε λαχτάρα για φαγητό;

Η σούπα δεν είναι το μόνο φαγητό που μερικές φορές σκεφτόμαστε. Η λαχτάρα για φαγητό είναι απίστευτα συχνή και έχει πολλές αιτίες πίσω της. Σύμφωνα με το Healthline, οι αιτίες πίσω από τη λαχτάρα για φαγητό συνήθως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σωματικές και ψυχικές. Μερικές από τις πιο κοινές σωματικές αιτίες περιλαμβάνουν ορμονικές αλλαγές από την εγκυμοσύνη, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) και τις ανισορροπίες της λεπτίνης και της γκρελίνης. Άλλες φυσικές αιτίες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή, την έλλειψη ύπνου και την κακή ενυδάτωση, που μπορούν όλα να οδηγήσουν το σώμα σας να λαχταρήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Ορισμένοι ψυχικοί παράγοντες, ωστόσο, μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν λαχτάρα για φαγητό. Το άγχος έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι. Τέλος, κάποιες διαθέσεις, όπως ο θυμός ή η λύπη, μπορούν, επίσης, να σας κάνουν να αναζητήσετε τροφές που είναι ανακουφιστικές.

newsbeast.gr

The post Ο πραγματικός λόγος που μπορεί να λαχταρήσετε μία σούπα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα