Αλαλούμ με τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού – Πώς μπαίνεις σε “καραντίνα” χωρίς λόγο

Σημαντικό θέμα έχει ανακύψει τις τελευταίες μέρες με τα πιστοποιητικά νόσησης, ειδικά για άτομα που αν και εμβολιασμένα διαγιγνώσκονται θετικά στον κορονοϊό.

Μάλιστα μεγαλύτερο είναι το θέμα σε άτομα άνω των 60 ετών που νόσησαν ενώ δεν πρόλαβαν να κάνουν την αναμνηστική δόση και το πιστοποιητικό τους έχει ήδη λήξη.

Περίπτωση 1

Πολίτης εμβολιασμένος όπου το πιστοποιητικό του έληξε λόγω 7μήνου. Μόλις 3 μέρες πριν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση, διαπιστώνεται θετικός στον κορονοϊό. Το πιστοποιητικό νόσησης που προσπάθησε να “κατεβάσει” από τη σχετική εφαρμογή του gov.gr,

γράφει ότι το πιστοποιητικό του θα ξεκινήσει να ισχύει 1 μήνα μετά από τη διάγνωσή του!

Συγκεκριμένα ενώ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 11/12, πιστοποιητικό νόσησης που θα του επιτρέπει να κυκλοφορεί μπορεί να έχει σε ισχύ στις 10/1. Και μην ξεχνάμε ότι έχουμε και Χριστούγεννα μπροστά μας.

Δηλαδή επί της ουσίας ο εν λόγω πολίτης κατατάσσεται στην κατηγορία των ανεμβολίαστων οι οποίοι υπόκεινται σε μια σειρά αυστηρών περιορισμών.

Περίπτωση 2

Πολίτης εβολιασμένος που δεν πρόλαβε να κάνει τρίτη δόση αλλά ακόμη το πιστοποιητικό είναι σε ισχύ, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αυτόματα το πιστοποιητικό του θα πρέπει να λήξει.

Εδώ διαπσιστώνουμε ότι κατά το πρώτο 24ωρο το πιστοποιητικό εμβολιασμού του είναι ακόμη σε ισχύ, ενώ σχετικά με το πιστοποιητικό νόσησης η εφαρμογή στο gov.gr αναφέρει πως δεν είναι εφικτή η έκδοση καθώς δεν έχει παρέλθει διάστημα 30 ημερών από τον τελευταίο διαγνωστικό έλεγχο.

Εδώ βέβαια υπάρχει και το ηθικό ζήτημα, πως ένας διαγνωσμένος ως θετικός στον κορονοϊό, μπορεί να κυκλοφορεί και να εισέρχεται σε κλειστούς χώρους εφόσον διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θέμα που άπτεται της ατομικής ευθύνης βέβαια, αλλά δεν μπορεί να μην επισημανθεί ως σημαντική αστοχία.

Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν πως οι εμβολιασμένοι τουλάχιστον, που νοσούν αποκτούν πιστοποιητικό νόσησης ένα μήνα μετά τη διάγνωση. Δηλαδή ενώ θα αρνητικοποιηθούν και δεν θα φέρουν τον ιό, θα παραμείνουν σε μία άτυπη καραντίνα για διπλάσιο και πλέον χρονικό διάστημα από το απαραίτητο δηλαδή τις 10-14 μέρες.

news247.gr

The post Αλαλούμ με τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού – Πώς μπαίνεις σε “καραντίνα” χωρίς λόγο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλαλούμ, – Πώς, “καραντίνα”,alaloum, – pos, “karantina”