Ο Μακρόν τραγουδά στο δρόμο μετά το διάγγελμά του για το συνταξιοδοτικό

Ο Εμανουέλ Μακρόν εθεάθη το βράδυ της Δευτέρας, να τραγουδάει στη μέση του δρόμου, μαζί με περαστικούς, την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση που προκάλεσε η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και πλήττει τη δημοτικότητά του.

Το βίντεο αναρτήθηκε από μια οργάνωση που, σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, έχει διασυνδέσεις με την ακροδεξιά. Το περιβάλλον του Μακρόν διαβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος δεν γνώριζε τους περαστικούς που τον κάλεσαν να τραγουδήσει μαζί τους.

Σύμφωνα

με το Le Point, ο Μακρόν περπατούσε μαζί με τη σύζυγό του, την Μπριζίτ, στην οδό Νοτρ-Νταμ-ντε-Σαμ, στο 6ο Διαμέρισμα του Παρισιού, που απέχει τρία χιλιόμετρα από τον Ελιζέ. Τότε συνάντησε μια ομάδα που τον κάλεσε να τραγουδήσει μαζί τους, όπως είπε στο Valeurs actuelles ένας από τους «χορωδούς».

Η σκηνή ήταν τόσο εξωπραγματική που πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για μοντάζ ή deepfake.

Ο Μακρόν, αφού προηγουμένως υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμισή του, βρέθηκε να τραγουδάει το «Le Refuge» του Εντμόν Ντιπλάν, ένα παραδοσιακό τραγούδι των Πυρηναίων «που το γνωρίζει και του αρέσει», ανέφερε το περιβάλλον του. «Δεν μπορούσε να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή το παρελθόν κάθε ανθρώπου με τον οποίο συζητούσε», επέμεινε η πηγή.

Το βίντεο αναρτήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη σελίδα «Projet Canto» στο Facebook η οποία είναι η βιτρίνα μιας οργάνωσης και εφαρμογής με την ίδια ονομασία. Το βίντεο συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Μόνο η μαφία και το Projet Canto μπορούν να εκβιάσουν έναν πρόεδρο». Η οργάνωση αυτοχαρακτηρίζεται προστάτιδα της πολιτιστικής κληρονομιάς, που διαφυλάττει τα παραδοσιακά τραγούδια ψηφιοποιώντας τα. Ωστόσο, έρευνα της Liberation το 2022 ανέφερε ότι ιδρύθηκε και διευθύνεται από ακροδεξιούς και ότι η εφαρμογή περιέχει μεταξύ άλλων και εθνικιστικά τραγούδια ή κάποια που συνδέονται με το Τρίτο Ράιχ.

«Το πολιτικό τραγούδι είναι μέρος της ιστορίας του τραγουδιού και για αυτόν τον λόγο καταχωρείται. Ορισμένα συνδέονται με την ακροδεξιά, άλλα με την ακροαριστερά (…) Η επιλογή μας είναι απλώς να καταχωρούμε όλα τα λαϊκά τραγούδια», είχε απαντήσει η οργάνωση.

Quelques minutes après #allocutionpresidentielle, Emmanuel Macron a été filmé en train de chanter “Le Refuge”, dans les rues de Paris, au milieu d’un groupe de soutien de l’application Canto pic.twitter.com/lUZJXZULNZ

— Nicolas Boutin (@NicolasBoutin11) April 18, 2023

Ένα άλλο βίντεο που δείχνει την αρχή της σκηνής, δόθηκε στη δημοσιότητα από έναν δημοσιογράφο του Valeurs actuelles. Οι περαστικοί φωνάζουν στον Μακρόν και ένας τους ρωτάει: «Θέλετε να τραγουδήσετε μαζί μας;». Η εικόνα διακόπτεται, στη συνέχεια εμφανίζεται ο Μακρόν να ρωτάει: «Πώς το ξέρετε αυτό το τραγούδι;» και ένας προτείνει να τραγουδήσουν μαζί το «Le Refuge». «Άντε, πάμε μια στροφή του La Refuge», απαντά ο πρόεδρος, ο οποίος το είχε ήδη τραγουδήσει σε επίσκεψή του στα Άνω Πυρηναία το 2022

ieidiseis.gr

The post Ο Μακρόν τραγουδά στο δρόμο μετά το διάγγελμά του για το συνταξιοδοτικό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα