Νέος πρόεδρος στην ΔΕΥΑΧ ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης

Την ανάληψη της προεδρίας της ΔΕΥΑΧ από τον ίδιο τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο μετά την παραίτηση της Χρυσούλας Χατζηδάκη. Νέο τακτικό μέλος ορίστηκε η Ελένη Ζερβουδάκη και αναπληρωματικός του προέδρου ο Νεκτάριος Ψαρουδάκης.

Νωρίτερα, Δήμαρχος και Χατζηδάκη αλληλο-μηνύθηκαν για συκοφαντική δυσφήμηση, μετά το τοξικο κλίμα που είχε διαμορφθωθεί τις τελευταίες

τρεις εβδομάδες, τον χρόνο δηλαδή που μεσολάβησε από όταν ζητήθηκε η παραίτηση της δεύτερης μέχρι τελικά να υποβληθεί.

Καλή αρχή στον νέο Πρόεδρο ευχήθηκε ο Γιώργος Τσαπάκος, ζητώντας από εδώ και στο εξής το δημοτικό συμβούλιο να έχει πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις στα σημαντικά θέματα που άνοιξαν σε σχέση με την επιχείρηση.

«Έως και πριν 15 μέρες ήταν όλα τέλεια και ξαφνικά προκύπτει ένα τεράστιο θέμα.» σημείωσε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης. «Στην αρχή μας είπατε ότι δεν υπάρχει θέμα κόντρας. Μετά η κα Χατζηδάκη ξεκίνησε τις καταγγελίες, οι εργαζόμενοι, το εργατικό κέντρο και όλα αυτά που ακολούθησαν. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα όσα κατήγγειλε χωρίς να τα εξετάσουμε.» σημείωσε και υποστήριξε πως θα ήταν καλύτερο να αναλάβει την επιχείριση ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Σαρρής, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκεκριμένο εργαζόμενο και την ασυμφωνία μεταξύ λογιστικού και ταμειακού υπολοίπου στην ΔΕΥΑΧ και οι οποίες έχουν πάρει τη νόμιμη διοικητική οδό.

Βουρλάκης και Ρίζος σημείωσαν πως για τα προβλήματα των εργαζομένων δεν φταίει το εκάστοτε πρόσωπο που είναι στην θέση του προέδρου, αλλά οι ασκούμενες πολιτικές που φέρνουν υποστελέχωση, χαμηλές αμοιβές και δυσμενείς εργασιακές συνθήκες.

zarpanews.gr

The post Νέος πρόεδρος στην ΔΕΥΑΧ ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα