Μήνυση Σημανδηράκη κατά Χατζηδάκη: «Ήταν ο μοναδικός τρόπος να απαντήσω στη λάσπη»

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, κατά της παραιτηθείσσας προέδρου της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλας Χατζηδάκη, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σημειώντας πως ήταν ο «μοναδικός τρόπος για να απαντήσω σε αυτήν τη λάσπη που δέχτηκα».

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στο συμβούλιο, ο κ. Σημανδηράκης σημείωσε:

«Ο καθένας είναι εδώ με μία ιδιότητα. Όμως ζούμε στα Χανιά και δεν θέλω φεύγοντας από την

θέση του Δημάρχου να έχει σπιλωθεί το όνομά μου. Καταλαβαίνω ότι η περίοδος αυτή ενδείκνυται για πολιτική αντιπαράθεση αλλά κάποιοι εδώ ξεπέρασαν τα όρια. Γιατί εγώ να πρέπει να είμαι σε απολογία και να υπερασπίζομαι την εντιμότητά μου;

Με ποιο  τρόπο μπορώ εγώ να πείσω τους πολίτες. Με έναν μόνο τρόπο, αυτόν που ορίζει η ευνομούμενη πολιτεία» σημείωσε.

Νωρίτερα, έκανε λόγο για μια «σημαντική αρρυθμία που όμοιά της δεν είχε ξαναγίνει. Δεν υπήρχε αντίστοιχο προηγούμενο πανελλαδικά, να αρνείται το πρόσωπο που ο ίδιος όρισε. Αντιλαμβάνομαι μέχρι ένα όριο την προσωπική και πολιτική φιλοδοξία του καθερνός από εμάς. (…) Εδώ όμως είχαμε κάτι που δημιούργησε μια μεγάλη αναταραχή σε μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του Δήμου Χανίων σε μια επιχείρηση που εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στις 2-3 καλύτερες ΔΕΥΑ της χώρας.» 

Ειδικότερα αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα

Η διαφορά μεταξύ λογιστικού και εμπορικού υπολοίπου: Δεν είναι μαύρη τρύπα, δεν είναι χρήματα που έχουν καταβάλει οι πολίτες και κάποιος υπεξαίρεσε. Είναι θέμα λογιστικό που αποτυπωνόταν στις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών και εγκρινόταν από τα αρμόδια όργανα χωρίς κανείς -και ορθώς- να αμφισβητήσει την εντιμότητα του Δημάρχου ή των προηγούμενων προέδρων. Κάναμε διερεύνηση από μια επιτροπή διαπαραταξιακή που έστειλε το πόρισμα στην Αποκεντρωμένη τον περασμένο Δεκέμβριο.Το δεύτερο θέμα αφορά μια περίπτωση πειθαρχικού ελέγχου ενός εργαζομένου. Ξανά ομόφωνα κάναμε όλα τα προβλεπόμενα. Πού είναι η προσπάθεια συγκάληψης; Γιατί σπιλώθηκε το δικό μου όνομα;Πάμε στο τρίτο θέμα των ορκωτών λογιστών. Ήταν ο προϋπολογισμός στα 8.500 ευρώ και ήρθε η προσφορά 1.750 ευρώ.  Ρωτήσαμε το σώμα ορκωτών λογιστών και μας είπαν ότι αυτό είναι απαράδεκτο και ότι οδηγεί σε στρέβλωση της αγοράς. Κι εκεί ακολουθήσαμε την διαδικασία. Το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε «όχι» κι ότι θεωρούμε ότι είναι ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά και η Αποκεντρωμένη είπε ότι πρέπει να το ψηφίσετε. Όλο αυτό εσείς το βλέπετε ότι έγινε με σκοπό να εξυπηρετηθεί ένα συγκεκριμένο συμφέρον; Το να θέλουμε δηλαδή να έχουμε τον καλύτερο δυνατό έλεγχο, σημαίνει ότι δεν θέλουμε διαφάνεια; Ή το αντίθετο.

The post Μήνυση Σημανδηράκη κατά Χατζηδάκη: «Ήταν ο μοναδικός τρόπος να απαντήσω στη λάσπη» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα