Κρήτη | Με τροπολογία παρατείνουν την προστασία των αυθαιρέτων – Αναστολή κατεδαφίσεων σε αιγιαλό

ΓιαΚρήτη | άλλους πέντε μήνες, αυτή τη φορά μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, παρατάθηκε η αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς, παραλίες και γενικότερα παράκτιες ζώνες.

Αυτή τη φορά η σχετική διάταξη για την αναστολή των κατεδαφίσεων ενσωματώθηκε στο Σχέδιο Νόμου “Οδηγώντας με ασφάλεια” κατόπιν Τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Η διάταξη αναφέρει:

“Αναστέλλεται μέχρι τις 31.3.2022 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται πριν τις 9.3.2021, κάθε είδους, που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό,

την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών.”

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, είναι προφανές ότι κατεδαφίσεις στην Κρήτη δεν πρόκειται να συμβούν σε αιγιαλούς και παράκτιες ζώνες.

Μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις κατεδαφίσεις απλά να… φύγει, επειδή έτσι κι αλλιώς… δεν κάνει τίποτα.

Στα Χανιά, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπήρχε πρόθεση κατεδάφισης σκιαδίων στο Ενετικό Λιμάνι και μάλιστα οι υπηρεσίες είχαν σχεδιάσει… επίσκεψη τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

Πλέον βέβαια, τίποτα τέτοιο δε θα συμβεί.

zarpanews.gr

The post Κρήτη | Με τροπολογία παρατείνουν την προστασία των αυθαιρέτων – Αναστολή κατεδαφίσεων σε αιγιαλό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα