Κρήτη | Χαμός σε Δημοτικό Συμβούλιο για τα κυκλοφοριακά – Απειλές και ύβρεις! | Video

| Video

Χαμός απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε, όταν ήρθε προς συζήτηση εκ νέου η πρόταση για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη στην Παλιά Πόλη του Ηρακλείου. Το θέμα ήρθε για 3η φορά στη συνεδρίαση, με τις αντιδράσεις να είναι εξαιρετικά έντονες και από τους ιδιοκτήτες ταξί που ετοίμασαν τη δική τους παρέμβαση!

“‘Οχι μαγκιές σε μένα”, είπε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης όταν ο Πρόεδρος των ταξί

Λευτέρης Πετράκης απείλησε να φέρει τα οχήματα στη Λότζια. “Ποιον απειλείτε;” ρώτησε ο Δήμαρχος και συνέχισε “Μην απειλείτε. Δεν το περίμενα αυτό από εσάς κ. Πετράκη”!

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση. Ο κ. Πετράκης κάλεσε τον Αντιδήμαρχο Γ. Αναστασάκη να παραιτηθεί…

Τα αίματα “άναψαν” για τα καλά και κόντεψε να πέσει μέχρι και …ξύλο (!) αν και μέχρι εκείνη την ώρα, η συζήτηση διεξαγόταν σε καλό κλίμα με κάποιες μικροεντάσεις…Τελικά, αποφασίστηκε η συνεδρίαση να διακοπεί προσωρινά.

Μετά από αρκετή ώρα, και αφού το κλίμα ήταν πολύ “βαρύ” στη Λότζια, ο Πρόεδρος του Σώματος Γρηγόρης Πασπάτης, ανέβηκε στο βήμα και ανακοίνωσε ότι μετά τα άσχημα αυτά γεγονότα, η συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα λύεται και αύριο στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση των Επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων με τον Δήμαρχο ενώ μισή ώρα αργότερα θα προσέλθουν στο Δημαρχείο οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί και των υπολοίπων φορέων που αντιδρούν…

 Οι ιδιοκτήτες ταξί σύμφωνα με όσα είπαν, διεκδικούν να μπαίνουν από τη Ζωγράφου – Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Μεϊντάνι – 1821 μέχρι την Μονής Οδηγητρίας και εκεί να στρίβουν και εισέρχονται μέσα στην οδό – βγαίνουν στα φανάρια της Καλοκαιρινού και από εκεί πάλι δεξιά στη Γιαμαλάκη, όπως προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη, είπαν χαρακτηριστικά.



Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, στην αρχή της συνεδρίασης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο σκεπτικό της εισήγησης για αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης που ουσιαστικά οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: “Ο ‘σταυρός’ της πόλης δεν θα πρέπει να είναι προσβάσιμος από τα οχήματα”.

Αναφέρθηκε στο … χάος με τα παρκαρισμένα οχήματα σε όλο το Ηράκλειο κι επισήμανε ότι ο Δήμος θα επανέλθει στο θέμα της επαναλειτουργίας των δημοτικών χώρων στάθμευσης που τώρα είναι κλειστά ενώ, όπως ανέφερε, θα ληφθεί μέριμνα με συγκεκριμένους χώρους για τα δίκυκλα.

Έντονη αντιπαράθεση και στην αρχή της συνεδρίασης

Eπί της πιλοτικής εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών δεδομένων, υπήρξε, και στην αρχή, ένταση μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη και του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκου Γιαλιτάκη, ο οποίος μετά την παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο – Ενεργοί Πολίτες” Ηλία Λυγερού, επανέλαβε ότι είναι λάθος να έρθει το θέμα αυτό στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, καθώς, όπως είπε, δεν τέθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο κ. Γιαλιτάκης επισήμανε ότι είναι και δική τους πρόταση η όποια απόφαση παρθεί να έχει προσωρινή εφαρμογή, όμως, απόψε, τόνισε ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση.

“Να συζητηθεί το πρώτο θέμα, να αποσυρθεί το πέμπτο, να παραπεμφθεί για αύριο, να δημοσιευθεί στη Διαύγεια και να έρθει δια περιφοράς προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο”, πρότεινε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός, πράγμα που όντως έγινε.

Σε παρέμβασή του, στην αρχή της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για την καταβολή περίπου 1 εκ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για την αποζημίωση χρήσεως κι επέμεινε σε αυτό, ενώ συμφώνησε με τον κ. Καραντινό για τη συζήτηση του πρώτου θέματος.

Σε δεύτερο χρόνο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης χειρίζεται τα θέματα του Δήμου και πρόσθεσε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και έντονες αντιδράσεις για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Αλικαρνασσό.

Να σημειωθεί ότι συζητήθηκαν επίσης και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα τα θέματα για την πρόβλεψη δόσεων σε Τέλη Κοινοχρήστων Χώρων, η διαγραφή προστίμων αυθαίρετων, καθώς και τα άρθρα για τα μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας για το έργο «Εργασίες συντήρησης οριζόντιας σήμανσης – υποομάδα Α1 – ασφαλτικά», «Εργασίες συντήρησης οριζόντιας σήμανσης – υποομάδα Α2 – σήμανση» και έγκριση κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης Εισόδου – Εξόδου, για έκδοση Οικοδομικής Άδειας σε συγκρότημα δύο κατοικιών, επί οδού του Υπουργείου Γεωργίας κάθετα επί της Δημοτικής οδού Παναγίας Μαλεβή ,εκτός οικισμού, εκτός Σχεδίου Πόλης.

cretalive.gr

The post Κρήτη | Χαμός| Χαμός σε Δημοτικό Συμβούλιο για τα κυκλοφοριακά – Απειλές και ύβρεις! | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | Χαμός, Δημοτικό Συμβούλιο, – Απειλές, | Video,kriti | chamos, dimotiko symvoulio, – apeiles, | Video