Ετοιμόρροπη εκκλησία στην Κρήτη λειτουργεί ενάμιση χρόνο μετά τον σεισμό – «Δεν έχει γίνει το παραμικρό από καμία Αρχή!» | Video

Ενάμιση χρόνο μετά τον μεγάλο σεισμό, το Αρκαλοχώρι συνεχίζει να μετρά τις πληγές του.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου στο Ρουφά Δήμου Φαιστού εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα σοβαρά προβλήματα και τις ζημιές που έχει υποστεί. Όπως αναφέρει και ο ιερέας πατέρας Νεκτάριος Σαριδάκης «ο ναός λειτουργείται κανονικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πιθανούς κινδύνους για τους πιστούς που εκκλησιάζονται».

Παράλληλα, όπως αναφέρει η σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά σοβαρά λαβωμένο από τον Εγκέλαδο είναι και το διπλανό στην εκκλησία κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Ρουφά, που χρησιμοποιούνταν

για εκδηλώσεις της ενορίας και πλέον έχει κριθεί “ακατάλληλο προς χρήση”, το οποίο θα πρέπει επίσης να αποκατασταθεί, καθώς έχει σοβαρές ζημιές!

Η ανάρτηση αναλυτικά:

«Ο εξαιρετικά περιποιημένος και φροντισμένος – χάρη στην αξιέπαινη έγνοια του ιερέα π. Νεκτάριου Σαριδάκη, του Επιτρόπου Βαγγέλη Παυλάκου και των ενοριτών – κεντρικός ναός του Αγίου Βασιλείου στο Ρουφά Δήμου Φαιστού, δεν μπορεί ωστόσο να κρύψει τις βαθιές πληγές του, έχοντας μεγάλες ρωγμές και σοβαρά θέματα στατικότητας, από τον ισχυρό σεισμό του 2021 που λάβωσε όχι μόνο το Αρκαλοχώρι αλλά και πολλά κτίρια σε διάφορες περιοχές (και) στην Μεσαρά.

Παρά τις εκκλήσεις και τα απανωτά αιτήματα που έχουν γίνει από τότε στον Δήμο Φαιστού για να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση του ναού δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει το παραμικρό από καμία Αρχή!

Κι όλα αυτά την ώρα που ο ναός λειτουργείται κανονικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πιθανούς κινδύνους για τους πιστούς που εκκλησιάζονται εδώ!

Σημειώνεται ότι σοβαρά λαβωμένο από τον Εγκέλαδο είναι και το διπλανό στην εκκλησία κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Ρουφά, που χρησιμοποιούνταν για εκδηλώσεις της ενορίας και πλέον έχει κριθεί «ακατάλληλο προς χρήση», το οποίο θα πρέπει επίσης να αποκατασταθεί, καθώς έχει σοβαρές ζημιές!»



The post Ετοιμόρροπη εκκλησία στην Κρήτη λειτουργεί ενάμιση χρόνο μετά τον σεισμό – «Δεν έχει γίνει το παραμικρό από καμία Αρχή!» |Αρχή | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ετοιμόρροπη, Κρήτη, – Δεν, Αρχή | Video,etoimorropi, kriti, – den, archi | Video